BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocuklar okudu büyükler ağladı

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Yozgat Çocuk Yuvasında barınan bir kız çocuğunun okuduğu şiir vali ve il sosyal hizmetler müdürünü ağlattı.

Abone ol

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Çocuk Yuvasını ziyaret ederek, çocuklarla kahvaltı yaptı. Çocuklarla sohbet eden Vali Şentürk, kahvaltı sonrası çocuklar arasında ödüllü şiir yarışması düzenledi.

Basın mensuplarının jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya, ilköğretim bir ve ikinci kademe ile ortaöğretim öğrencileri olmak üzere üç kategoride yapıldı. Yarışmaya katılan çocuklar öğrendikleri şiirleri ezberden okurken, Ortaöğretim Okulu Öğrencisi Hicran İrencin, duygulu bir şekilde başladığı şiirde göz yaşlarını tutamazken, şiire eşlik eden Vali Necati Şentürk ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan'da göz yaşlarını tutamadı.
Şiir okuma yarışmasının tamamlanmasından sonra basın mensuplarının dereceye giren öğrenciler için belirledikleri para ödüllerini Vali Şentürk, ödedi. Vali Şentürk, Hicran İrencin'e 500 TL verirken, toplam bin 400 TL para ödülü dağıttı.

Yuvada kalan çocuklara nasihatlerde bulunan Vali Şentürk, "Sizler derslerinize çok çalışıp başarılı olacaksınız. Sizi gören insanlar, başarınızlar, terbiyeli ve düzgün davranışlarımızla sizi tanısın. Hiçbir zaman küçük hedefler koymayın, her zaman büyük adam olmayı ve en büyüğünü olmayı hedefleyin. Doktor olacaksanız Profesör doktorluğu hedefleyin. Bir memur değil, bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olmayı hedefleyin, insanlara en fazla hizmet yapabileceğiniz meslekleri seçin" dedi.
Yuva ziyaretlerini sık sık yapacağını dile getiren Vali Şentürk, yuvada barınan çocuklara doğum günleri kutlamaları düzenleyeceklerini söyledi.
Daha sonra yuvada çocukların kaldıkları odaları gezen Vali Şentürk, yuva bahçesinde oluşturulan hayvanat bahçesini gezdi.
İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan, Yuvada 64 çocuğun kaldığını belirterek, "Yaz tatili olması dolayısıyla bazı çocuklarımız ailelerinin yanına tatile gönderildi. Şuan yuvada 29 öğrenci barınıyor" dedi. Çocukların Hayvanat Bahçesindeki kuşlarla ilgilendiklerini ifade eden Doğan, "Hayvanat bahçemizde tavus kuşu, keklik, bıldırcın, güvercin, tavuk, sülün bulunuyor. Çocuklarımızda bu hayvanları çok seviyor" şeklinde konuştu.