BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  GÜNCEL

Edirne Valisi'nden skandal sözler! Bu nasıl Vali?

Edirne Valisi Günay Özdemir Edirneliler'e şirin görünmek için daha önce valililiğini yaptığı Karslılar'ın vatan, bayrak ve Atatürk sevgisine dil uzattı.

Abone ol

EDİRNE'ye yeni atanan Vali Günay Özdemir, Edirnelilerin gönlüne girebilmek için daha önce valilik yaptığı Karslılar'ın milli ve manevi duygularına dil uzatarak bir skandala imza attı. Karslılar'ı ayağa kaldıran sözlerle ilgili tepkiler dinmiyor...

Edirne Belediyesi ev sahipliğinde Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından ETSO konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Özdemir, Edirnelilerin vatan sevgisini överken skandal üstüne skandal sözler sarfetti.

KARSLILAR'IN VATAN VE BAYRAK SEVGİSİNE DİL UZATTI

Edirne'deki SOLO TÜRK gösterisini öven Vali Özdemir, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirneliler kadar aynı duyguyu taşımadıklarını iddia etti.

Vali Özdemir, "Daha önce Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ben orada bu duyguyu, bu heyecanı, maalesef bu kadar yaşamamıştım. Ben Kars Valisi iken Sarıkamış'ın 100. yıl etkinliklerinde bu kadar duygusal, bu kadar heyecanlı değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım" dedi.

VALİYE EDİRNELİLER'DEN DE TEPKİ

Vali'nin yeni göreve başladığı şehirdeki vatandaşlara şirin gözükmek adına şehitlik Kurtuluş Savaşı yıllarında Sarıkamış'ta şehitliğin destanını yazmış olanları aşağılaması Karslılar kadar Edirnelilerin'in de tepkisini çekti. 

VATANIN SINIR BEKÇİLİĞİNİ YAPIYORUZ

Kars 36 Spor Başkanı Muharrem Yıldız "Karslılara ve özellikle Kars'a hakaret içeren, Karslıların bayrak sevgisini, Karslıların vatan sevgisini ve Karslıların vatan ve bayrakla alakalı biraz daha Edirne'den az olduğunu, Edirnelilerin daha da vatanına, milletine, bayrağına bağlı olduğunu içeren sözler sarf etmiştir. Haddini aşmıştır" dedi.

Yıldız, "Karslılar dedelerinin, ecdatlarının kurduğu o Cumhuriyet'e bağlı halen daha burada sınır bekçiliği yapmaktadırlar. Vatanı ile bayrağı ile ne kadar hassas olduğunu ve Cumhuriyet uğruna onu yaşatmak için de kardeşçe Azeriyle, Lazı ile, Kürdü ile, Çerkezi ile, yerlisi ile, Terekemesi ile vatan ve bayrak olduğunda bir arada olduğunu defalarca göstermiştir" diye konuştu.

KARS'TAKİ TEK İCRAATI TUVALET YAPMAK OLAN VALİ

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Edirne Valisi Günay Özdemir’i mahkemeye vereceğini açıkladı. MHP İl Başkanı Yaver Özcan, "Kars’ta tek icraatı bir tuvalet yaptırmak olan valinin Karslıların, Sarıkamışlıların vatan sevisini sorgulama ne onun haddidir, ne de biz müsaade ederiz. Edirneliler ne kadar vatanına bağlıysa, vatan millet aşığı ise Karslılar da o kadar vatanına bağlı, milletine bağlı, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir Türk toplumudur. Sadece protokol toplantılarına katılıp, sabah saat 08.00’de makamına gelip, makamından 17.00’de evine giden bir vali olarak hatırlıyoruz biz onu. Bir de o zaman ki burada FETÖ okullarının cemaatin, şimdiki terör örgütünün onlara verdiği randevularla, onların gittiği okullara, onların toplantılarına katıldıklarıyla hatırlıyoruz" diye konuştu.

MİLLETİ BÖLMEKTEN SUÇ DUYURUSU YAPAÇAĞIZ

"Hiç Sarıkamış’ta bulunmamış, Sarıkamış’ın o manevi atmosferini teneffüs etmemiş bir valinin Sarıkamış’ta bunu görmedim demesi, kendisinin ruhsuz olduğunu gösteriyor" diyen Özcan, "Biz bu vali hakkında biz parti olarak ayrıştırma yaptığı için milleti böldüğü için vatan millet sevgisini sorguladığı için suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

İHANETİNİ KENDİ DİLİYLE İTİRAF ETTİ

Kars Oteller ve Lokantalar Derneği (KARSOD) Başkanı Halit Özer de "Acaba kendisi burada valilik yaparken, Kars’ımızın, Sarıkamış’ımızın, 90 bin şehidin yaşadığı, evliyalar diyarı olduğunu unutmuş muydu? Kars’ın ekmeğini yemiş, suyunu içmişliğini unutmuş muydu? Oysaki kendisinin görev zamanlarında burada örnekleri var. Çoğu işletmeyi kapattırarak, göçe zorladığı bile halkımız tarafından bilinmektedir. O zamanki yapmış olduğu hal ve hareketlerini 'devletin valisidir ne yapabiliriz' diye sinemize basmıştık. Oysa ki ilahi adaletin tecellisiyle kendisi o ihaneti, kendi cümleleriyle dile getirmiş. Vali Günay Özdemir’den Kars ve bölge halkından ivedilikle özür dilemesini ve bu tür gafletlere düşmeyeceğini ilan etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.