BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu'ndan Zarab yorumu! Bu namussuzu...

ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın tanıklık yapacağı davayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Araya derhal mesafe konmalıdır. Hatta, 'Siz yargılayın sonra biz de yargılayalım bu namussuzu' demek lazım" dedi.

Abone ol

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Çanakkale Barosu'nu ziyaretinde Türkiye gündeminin baş sıralarından yer alan Reza Zarrab davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda buludu.

Feyzioğlu, ''Dosyadaki deliller sağlam mı, değil mi İddialar ağır. İddialar bizi ilgilendiriyor. Bu durumda Türkiye'nin yapması gereken çok akıllı bir hamle var. Bu dava ile arasına mesafe koymak.Siz yargılayın sonra biz de yargılayalım bu namussuzu' demek lazım'' dedi.

İDDİANEMEYİ OKUDUM

Bir gazetecinin ABD'de devam eden Reza Zarrab'ın sanıkken tanık olduğu davayı hukuki yönden nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, konuyla ilgili ortada iki iddianame bulunduğunu ve bunları satır satır okuduğunu söyledi. İddianamelerin ekindeki delillerin henüz açıklanmadığını, duruşma boyunca açıklanacağını ve gizli kapaklı hiçbir şey olmayacağını ifade eden Feyzioğlu, "İki iddianameyi satır satır okuduğunuzda beyan delillerinden, yani tanıkların ifadelerinden daha fazla, belgelerden söz edildiğini görüyorsunuz.

İDDİALAR BİZİ İŞLGİLENDİRİYOR

Reza Zarrab'a Türkiye'de hapisteyken yapılan şok teklif

Bu belgeler para transferlerine ilişkin belgeler ve e-postalara yönelik iletişimin dinlenmesi belgeleri. E-posta server'ları Türkiye'de değil ve e-postaların dinlenmesine, ele geçirilmesine ilişkin. ABD'deki dosyada yetkili mahkemelerin kararları varsa, bu e-postaların da ABD delil hukukuna göre dosyaya kabul edilmesinin mümkün olabileceğini söyleyebiliriz. İşin geleceği yer şu; dosyadaki deliller hukuka uygun ele geçirildi mi, geçirilmedi mi Dosyadaki deliller sağlam mı, değil mi İddialar ağır. İddialar bizi ilgilendiriyor.

TÜRKİYE'NİN YAPMASI GEREKEN BU NAMUSSUZU...

Bu durumda Türkiye'nin yapması gereken çok akıllı bir hamle var. Bu dava ile arasına mesafe koymak. Bu davada adı geçenleri kahraman, vatan evlatları olarak savunmaktan vazgeçmek, 'İran'la ticareti bu sayede yaptık' gibi, kendilerinden başka hiç kimseyi ikna edemeyecek savunmalar yapmamak.

Reza Zarrab'ın iddialarına o bankadan cevap

 TÜRK ŞİRKETLERİ LİSTEYE ALINABİLİR

Eğer 5 yıldaki rakam 50 ile 60 milyar dolar ise bundan çok büyük bir ceza bankacılık sistemimize çıkabilir. Her Türk şirketi ve vatandaşı kara listeye de alınabilir. Bu sebeple devlet olarak, 'Bununla alakamız yoktur' demek zorundayız. Mesafeyi koymak zorundayız" diye konuştu.

Reza Zarrab ABD'ye nasıl gitti işte kulislerdeki o iddia

Reza Zarrab kadın istemiş Ebru Gündeş'i boşatacak ifşa!