BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan Zarrab açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ortaya attığı iddialara cevap verdi. Bozdağ, Reza Zarrab davasıyla ilgili ise "2019'a giderken bunlar daha başlangıç, daha ne iftiralar ortaya atacaklar." diye konuştu.

Abone ol

Reza Zarrab'ın itirafçı olmasının kesinleşmesiyle jüri seçimi tamamlanan ABD'deki dava dün akşam başladı. Davaya hükümet kanadından ilk yorum Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, "Yargılayan FETÖ'nün organizasyonuna katılan hakim. Böyle bir mahkemeden hangi adaleti bekliyoruz. Ben oradan bir adalet beklemiyorum. 2019'a giderken bunlar daha başlangıç, daha ne iftiralar ortaya atacaklar. Hukuka uygun bir yarış yapmayı beceremediler, beceremeyecekler. Bu usulle netice almak istiyorlar, alamayacaklar." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''ÇUVALLADI VE BOMBA ELİNDE PATLADI''

Elinde gösterdiği kağıt parçalarının gerçekten kağıt parçası olduğunu fark etti. Çünkü kafa basmıyor. Çuvalladı ve bomba elinde patladı. Sahtekarlığı, müftericiliği, yalancılığı, ahlaksızlığı deşifre olduğu için kağıt parçalarını medyaya dağıtmaktan çekiniyor.

''KILIÇDAROĞLU TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELMİŞTİR''

ABD'de Zarrab'la ilgili bir dava başlıyor baskıyla iftiracı haline geldi oradan Türkiye suçlanırken Türkiye'de de ana muhalefet partisinin lider büyük bir iftira kampanyası başlattı. Kılıçdaroğlu gibi kukla bir lider isteniyor. Kim Türkiye'nin, Cumhurbaşkanının aleyhine bir iftira veriyorsa eline, adam 'bu iftira mıdır, değil midir' diye bakmıyor bile. Aldığı gibi bodoslama dalıyor. Nedir, ne değildir, ne getirir, ne götürür bakmıyor. Gözü kin ve nefretten hiçbir şeyi göremez hale gelmiş. Ben diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu'na, 'Siz Türkiye'den, Türkiye'nin hükümetinden, Türkiye'nin Cumhurbaşkanından ne istiyorsunuz da siz Türkiye'nin bütün düşmanlarıyla Türkiye'ye, Türk milletine, Türkiye'nin hükümeti ve Cumhurbaşkanına karşı ittifak ve işbirliği yapmaktan çekinmiyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye'nin ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir, milli bir sorunu haline gelmiştir. Yaptıkları yenilir yutulur şeyler değildir. Ülkesine devletine milletine her gün iftira yoluyla zarar veren bir kişiyle karşı karşıyayız. Bu kadar önemli görevlerde bulunan birisinin 'Ben yanıltıldım' demeye hakkı yoktur, çünkü gelen her konuyu tetkik etmek, 'doğru mu, eğri mi' diye incelemek, ondan sonra konuşmakla mükelleftir. Bu, gönüllü bir taşeronluk işbirliğidir.

''BU BELGEYİ KİMDEN ALDIĞINI AÇIKLAMASI LAZIM''

Dürüst adam, ahlaklı, şerefli olduğunu iddia eden birisi bir belge açıklıyorsa bu belgeyi kimden aldığını da açıklaması lazım. 'Ben haber kaynağımı gizli tutarım.' Sen gazeteci falan değilsin, böyle bir yeminin falan yok. Ben şimdi soruyorum, diyorum ki 'Bunu kim verdi sana? FETÖ'cüler mi verdi, yoksa bazı ülkelerin istihbarat örgütleri mi verdi, yoksa diğer terör örgütlerinden herhangi birisi mi verdi, yoksa Türkiye düşmanlarından bizim bilmediğimiz başka birisi mi verdi veya siz mi oluşturdunuz bu sahte belgeleri veya çarpıtıyor musunuz?' Yani seni kim kullanıyor?

''NESİN SEN KENDİ ÜLKEN ALEYHİNE ÇALIŞIYORSUN?''

Fısıltı gazeteleri dolaşıyor, 'şunlar verdi, bunlar verdi'. Ben de merak ediyorum, herhangi bir istihbarat örgütü mü verdi? Verdiyse sen veren ülkenin çıkarlarına mı çalışıyorsun? O istihbarat örgütlerinin angaje ajanı mısın? Nesin sen, kendi ülken aleyhine çalışıyorsun? Yok bir terör örgütü verdiyse o zaman sen bu örgütünün destekçisi misin? Bu terör örgütüyle arandaki ilişki nedir, onu açıkla. Türkiye düşmanları verdiyse senin bu Türkiye düşmanlarıyla olan muhabbetinin sebebi nedir, bunu açıklaması lazım.

''KILIÇDAROĞLU YALAN SÖYLÜYOR BU MÜNAFIKLIK ALAMETİ''

İftiracılar münafık adamlardır, ikiyüzlü adamlardır, konuştuğu zaman yalan söylemek münafıklığın alametlerinden biridir. Türk siyasetinin baş münafıklarından bir tanesi Kılıçdaroğlu ve konuştuğunda yalan söylüyor. Bu münafıklık alametidir ve bu alameti de üzerinde maalesef taşıyor. İddia yurtdışına para aktarıldığı Man Adası vergi kaçıranlar için bir cennet oraya enişte kardeş buraya para aktardığına ilişkin. Cumhurbaşkanımız net söyledi bunu ispat edin. Bu kağıt parçaları Kılıçdaroğlu'nun yalancılığını ispat eden evrak olduğu için veremiyor. Veremez de.

''ELİNDEKİ KAĞIT PARÇALARINDA GÖNDERİLEN 1 KURUŞ PARA YOK''

Elindeki kağıt parçalarında gönderilen 1 kuruş para yoktur. Elindeki evraklar ya sahtedir ya da çarpıtıyor. Çıkar şu kağıt parçalarını herkese ver. Meclis Araştırması veriyor yahu sen araştırmadın mı? Türkiye'de kullanımı en kolay malzeme Kılıçdaroğlu.

''ADAMDA UTANMA HİSSİ YOK''

Mustafa Gündoğan özel kalem müdürü diyor. İnsan bi bakmaz mı? Cumhurbaşkanı çıktı dedi benim böyle bir özel kalem müdürüm olmadı. Ahlak sahibi birisinin demesi gerekmez mi biz yanlış yaptık özür dileriz. Adamda tık yok utanma hissi yok. Bunlar haya hissini kaybetmişler. Cumhurbaşkanımız dava açtı bir dava daha açacağını söyledi. Bizim hukukumuzda böyle bir durumda ispat külfeti veriyor anayasa. Bu evrakları götürüp mahkemeye vermeleri lazım. Kılavuzları karga Kılıçdaroğlu'nun.

''DIŞARI 1 KURUŞ PARA GÖNDERMEDİK DİYORUZ''

Böyle bir şey yok. Niye yok? Yapmadık, dışarı para aktarmadık, para göndermedik, 1 kuruş para göndermedik diyoruz. 1 kuruş para dışarı göndermedim. Dışarı bir kuruş para göndermedik, diyoruz. 'Doğrusunu ben söylüyorum, ben göndermedim' diyorsam, bunu gönderdiğimi kim ispat edecek, 'gönderdi' diyen ispat edecek. Bunu neyle ispat etmesi lazım Kendisi 'Ben gönderdiğini ispat ediyorum' dedi salı günü grup toplantısında, o kağıt parçalarını öyle kullandı. Ben de diyorum ki 'Ben göndermedim, o kağıt parçaları sahtedir, senin söylediklerin de yalanlandır.' O zaman üzerine düşen ne, bu kağıt parçalarının sahte olmadığını veya tahrifat yapılmadığını ve doğru olduğunu söylediğini ispat etmesi lazım. Ben şimdi soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine, medyaya bu kağıt parçalarını niye vermiyorsunuz? Daha başka bir şey soracağım, acaba Kılıçdaroğlu bu kağıt parçalarını partide kaç kişiye verdi? Grup başkanvekillerine verdi mi? Partisinden de yeteri kadar insana verdiğini düşünmüyorum. Parti Meclisi'nde müzakere sırasında bu kağıt parçalarını üyelerine dağıtıp siz de teyit edin deyip müzakere mi yaptı yoksa dağıtmayıp sallayıp iftirayı onlara karşı da mı söyledi? Veremez çünkü yalanının ortaya çıkmasından rahatsız olur.

ABD'DEKİ HAKAN ATİLLA DAVASI

ABD'de yargı eliyle bir tiyatro ortaya konuyor. CHP eliyle Türkiye'de bir başka tiyatro oynanıyor. Bir dava düşünün yargılayan hakim FETÖ'nün organizasyonuna katılmış. Hem CHP'li bir milletvekili hem başka bürokratın ismi geçiyor. Tanık olarak dinliyor bir tanesini o da FETÖ'cü. Ben bir adalet beklemiyorum oradan FETÖ'nün Türkiye'de başaramadığı organizasyonun orada neticenlendirilmesi gibi bir sonuç gözüküyor orada.''

ABD, New York'ta bir tiyatro ortaya konuyor. Bir parçası da Cumhurbaşkanımız ve ailesine karşı CHP eliyle oynanıyor. İkisinin hedefi de Türkiye, Cumhurbaşkanı ve hükümetidir. Bir dava düşünün yargılanan hakim FETÖ'nün organizasyonuna katılmış. Raportör bahsediyor, raporları götürenler, hem CHP'li milletvekili hem de bir başka bürokrat. Bunlar da FETÖ'cü oldukları iddia edilen kişiler. Tanık olarak dinliyor birisi, o da FETÖ'cü. Yargılayan FETÖ'nün organizasyonuna katılan hakim. Böyle bir mahkemeden hangi adaleti bekliyoruz. Ben oradan bir adalet beklemiyorum. 2019'a giderken bunlar daha başlangıç, daha ne iftiralar ortaya atacaklar. Hukuka uygun bir yarış yapmayı beceremediler, beceremeyecekler. Bu usulle netice almak istiyorlar, alamayacaklar. 

Gözde olan gözden düşürülebilir ama kalpte olan kalpten düşürülemez. Tayyip Erdoğan, Türk milletinin kalbinde sevgi ve saygı kazanmış Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük siyasi liderlerinden birisidir. 

TAŞERON DÜZENLEMESİ

Kökünden çözülecek bir tasarıyı sevk edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nun gündemine konu gelecektir. Ardından Meclis'e sevk edilecek. Ocak ayı içinde taşeronu halletmiş olacağız.