BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.437,45
HABER /  MEDYA

Dumanlı Washington Post'ta Erdoğan'a saydırdı

14 Aralık operasyonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ekrem Dumanlı'nın hedefinde Erdoğan ve hükümet vardı.

Abone ol

Ekrem Dumanlı'nın iktidarı Batı medyasına iktidarı şikayeti tam gaz devam ediyor. Daha önce dünya liderlerini hükümete karşı göreve çağırdığı mektupla gündeme gelen Zaman'ın tepesindeki isim, bu kez ABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post'ta yazdığı makalede iktidara ağır eleştiriler yöneltti.

Dün yayımlanan makalesinde şahsının ve halen tutuklu olan Hidayet Karaca’nın tek suçunun gazetecilik olduğunu, ‘Erdoğan rejimi’nde terörist olarak yaftalanmak için yolsuzluğa karşı çıkmanın yeterli olduğunu iddia etti.

“Türkiye’de medyaya karşı cadı avı” başlığını taşıyan yazıda Dumanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de özgürlükler ve demokrasinin kötüye gittiğini savundu.

Gözaltından sonra mahkemeye ilk çıktığında yargıca “İki köşe yazısı ve bir haber. Hakkımdaki tüm delil bu mu?” diye sorması ve “Evet” cevabını alması anekdotuyla yazısına giriş yapan Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutuklandığını, kendisinin ise terörizm suçlamasıyla yargılanmak üzere serbest bırakıldığını yazdı.

CADI AVININ SON KURBANLARIYIZ

Hükümeti eleştiren gazeteciler Sedef Kabaş ve Mehmet Baransu’nun da mikroblog sitesi Twitter’da paylaştıkları mesajlar nedeniyle salı günü gözaltına alındığını belirten Dumanlı, “Gazetem Zaman ve ben, Erdoğan’ın cadı avının sadece son kurbanlarıyız.” ifadelerini kullandı.

SUÇUMUZ GAZETECİLİK

14 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteci, televizyon yapımcısı ve senaryo yazarlarına “silahlı terör örgütü” üyesi suçlaması yapıldığını savunan Dumanlı, “Ele geçirilmiş silahlar, saldırı planları ya da gazeteci kılığına girmiş intihar bombacıları aramayın. Kabahatimiz, hükümetin demokratik Türkiye’nin altını oyan eylemlerini haberleştirmek.” dedi.

ERDOĞAN'IN REJİMİ

Türkiye’de “görülmedik oranda” hükümete tabi olan günümüz medyasının büyük kısmının “hükümet denetçileri”nin kontrolü altında olduğunu, hizadan çıkanın tacize uğradığını ya da işten atıldığını iddia eden Ekrem Dumanlı, “Erdoğan’ın rejiminde terörist ilan edilmek için tek gereken, hükümetteki yolsuzluk ve güç istismarlarının aleyhinde konuşmak. Hemen ardından sözlü saldırılar, hükümet yanlısı medyanın karalama kampanyaları ve hukukî tacizler geliyor.” diye devam etti.

ERDOĞAN'A CANININ İSTEDİĞİ HERKESE DAVA AÇMA İMKANI VERİLDİ İDDİASI

Türk anayasasına ve uluslararası normlara aykırı yeni yasal düzenlemelerle Erdoğan’ın ‘canının istediği herkese’ dava açma ya da eza etme imkânı verildiğini öne süren Dumanlı, “Somut deliller olmaksızın sadece ‘makul şüphe’ye dayalı olarak hükümete gözaltı yapma imkânı veren bir kanunun onaylanmasından hemen birkaç gün sonra bizim içeriye alınmış olmamız bir sürpriz değildi.” yorumunu yaptı.