BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  MEDYA

'Büyü, cin ve cemaat'

Kurtuluş Tayiz bugünkü yazısında, cemaate yakın eski polis Önder Aytaç'ın 'Halk ekmeğe büyü yapılıyor' iddiası üzerine çok sert bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cemaate yakınlığıyla bilinen eski polis Önder Aytaç'ın, kişisel Twitter hesabından yayınladığı 'Halk ekmeğe büyü yapıyorlar' iddiasına dayanan mesajları sosyal medyaya bomba gibi düştü.


Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz de, Aytaç'ın bu mesajını eleştirenlerden... Tayiz, 'cemaat'in cin fikirli abi'si diye nitelendirerek ti'ye aldığı Önder Aytaç ve genel olarak Cemaat hakkında 'zihnin karanlık alanına çekildiklerini' ifade etti.

"GÜLEN'İN BU YENİLGİDE PAYI VARDIR"

Tayiz, ayrıca MGK'da alınan tavsiye kararının tekrar Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderilmesiyle alınan karara göre, Fethullah Gülen cemaatinin 'Kırmızı Kitap'a girmesini de ele aldı. Tayiz, son Kırmızı Kitap vakasıyla da 'cemaatin meşruiyetini tümden yitirdiğini' ifade ederek şu ifadeleri  yazdı: Bu noktaya gelmelerindeki sorumluluk elbette Gülen'in kendisine aittir; ama Cemaat'in istihbaratçı abilerinin de en az Gülen kadar bu yenilgide payı vardır. 

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

(...) Zihin dünyalarındaki bu kayma hayattaki yerleriyle ilgili gerçek bir yer değiştirmeyle bağlantılı. Siyasi ve toplumsal zeminde yaşadıkları daralma, zihin dünyalarına yansıyor; üzerinde at koşturdukları meşru alanı kaybettikçe, zihnin karanlık alanına çekiliyorlar. Cemaat'in 'küçülme', 'geri çekilme' ve 'yer altına inme' kararı olarak yansıyan son dönem hazırlıklarının ruhsal yansıması, zihnin daha korunaklı alanına geçme biçiminde gerçekleşiyor.

"SAVAŞI KAYBEDİNCE GERÇEKÜSTÜ ALANA KAÇTILAR"

Hükümeti devirme, devleti ele geçirme, siyasal sistemi tanzim etme gibi rasyonel hedefler üzerinden, gerçek alanda verdikleri savaşı kaybedince gerçeküstü alana kaçtılar. "Erdoğan'ın cinleri", "Acem büyüsü", beddualar ve felaket buyuran türlü kehanet demagojilerine sığınmalarının sebebi gerçeğin karşısında tutunamamaları. Gerçekle başa çıkamadılar; doğruların çarpıtılması üzerine bina ettikleri ahlaksız düzenek, birkaç akıllı lafla, sahici itiraz ve cesur çıkışla çöktü; hem de o düzeni kuran "bilge" aydınlarla birlikte.

"CEMAATİN BÜTÜN NİTELİKLERİ BİR ANDA GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ"

Cemaat'in bütün nitelikleri bir anda gözler öne serildi; nasıl bir istihbarat şebekesi olduğu, milli iradeyi gasp etmeye çalıştığı, şantaj çetesi olduğu ortaya çıktı. Gerçeğin aynasından yansıyan karanlık yüzü artık gizleyemiyorlar; bu nedenle aklın karanlık tarafına geçtiler.

KIRMIZI KİTAP

17-25 Aralık darbesinin birinci yılında Cemaat ulusal güvenliği tehdit eden "Pensilvanya Örgütü" ve "Paralel Devlet Yapılanması" olarak Kırmızı Kitaba girdi; Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla birlikte değerlendirildiğinde, Cemaat'in meşruiyetini tümden yitirdiği görünüyor.
Bu noktaya gelmelerindeki sorumluluk elbette Gülen'in kendisine aittir; ama Cemaat'in istihbaratçı abilerinin de en az Gülen kadar bu yenilgide payı vardır. Cemaat'in "derin abileri" diyebileceğimiz bu kişiler, 70'lerde ABD'ye götürülerek eğitilen Özel Harp Dairesi mensuplarının eli kalem tutan, 'dindar', yeni kuşağını temsil ediyorlardı. Ama dünya ve Türkiye bu kadar değişmişken ülkenin dışarıdan dizayn edilmesi, vesayet altına alınması mümkün değildi. Bu ülke, bu millet artık ayakları üzerinde durabilecek olgunluğa erişti; Cemaat üzerinden Türkiye'ye format atmanın, elbise giydirmenin imkânı yok.

ÖNDER AYTAÇ NE DEMİŞTİ?

onder-aytac-halk-ekmek-buyu.jpgEski polis Önder Aytaç, Twitter hesabından bir iddiada bulunarak, bir arkadaşının Halk Ekmek'te çalıştığını ve çalışırken ekmek hamurlarına büyü yapıldığına şahit olduğunu anlattığını iddia etmiştiti.

İşte Önder Aytaç'ın o tweetleri: 

Bir belediyenin Halk Ekmek'te çalışan 1 dostum anlatıyor; Her gün dışarıdan birileri geliyor ve hamurların yapıldığı bölüme gidiyorlar. Bu adamlar ne yapıyorlar diye gizlice beni görmedikleri yerden baktığımda hamurlara büyü yapıldığını fark ettim. Sanıyorum bu insanlar her gün gelip hamurlara unlara acem-i büyü vb. melanetler yapıyorlar. Demek ki bu hain herifler toplumdaki fertleri etkisizleştirmek için aldığımız ekmek et süt vb gibi ürünlere 1 şeyler yapıyorlar. Bu yüzden de aldığımız ekmek et süt gibi ürünleri bildiğimiz ve güvendiğimiz yerlerden almalıyız diyor bu konulara kafa yoran 1 dostum. Farz et ki yazdıklarımı anlatabildim. Ya anlatamadıklarım? Ya yazıp yazıp sildiklerim? Ya yazamadıklarım? Hain 1 sarmal örmüş acem iti beşeri.

 oner-aytac-halk-ekmekte-buyu-var.png