BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji son dakika uyardı! Asıl kış şimdi başlıyor

Meteoroloji İstanbul, Ankara, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir'i uyardı. Sıcaklıklar yeni haftada daha da düşecek asıl kara kış pazartesi yüzünü gösterecek.

Abone ol

Meteoroloji hava durumu için İstanbul, Ankara, Balıkesir, Eskişehir ve İzmir'i uyardı. Sıcaklıklar daha da azalacak ve pazartesi günü kara kış gerçek yüzünü gösterecek. 6-7 Ocak'ta kar yağışının tekrar başlaması ve etkisini arttırması belkeniyor.

Meteoroloji yılın ilk hafta başı için uyarı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yeniden soğuk hava dalgası geliyor. Özellikle salı, çarşamba, perşembe günlerinin çok soğuk olması bekleniyor. Soğuk ve yağışlı hava 2015’in ilk günlerinde de Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olacak.

kiş.20150102112639.jpg

FETHİYE-ANTALYA YOLU KAPANDI

Fethiye-Antalya karayolu Karabel mevkiinden itibaren aşırı kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri tuzlama ve küreme ile yolu trafiğe açmaya çalışırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık 10 santim yağan kar trafiği felç ederken, zincir ve kış lastiği olmayan araçlar yolda kaldı. Sürücüler, "Ani yağan kar yağışı trafiği felç etti. Karayolları ekipleri yolu açmaya çalışıyor. Saatlerdir bekliyoruz" dedi.

kar3.20150102112621.jpg

 Tekirdağ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Hayrabolu ve Saray İlçe yollarında araçlar trafikle ilerlemekte güçlük çekerken, birçoğu da yolda kaldı.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak, hayatı olumsuz etkileyen fırtına ve kar yağışı tekrar başlayacak mı? Meteoroloji İstanbul hava durumu için son biligleri açıkladı.

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, öğle saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

0612buyuk.20150102095132.png

1218buyuk.20150102095145.png

KAR TEKRAR GELİYOR

Meteoroloji Mühendisi Bünyamin Sürmeli İstanbulluları kar yağışı için uyardı. Sürmemli resmi twitter hesabından kar yağışının 6-7 Ocak tarihinde tekrar başlayacağını duyurdu.

screen-shot-2015-01-02-at-9.53.38-am.png

screen-shot-2015-01-02-at-9.53.31-am.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Balıkesir çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu   3
CANAKKALE Parçalı bulutlu   2
EDIRNE Parçalı bulutlu   2
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu   4
EGE Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu   -1
AYDIN Parçalı bulutlu   10
DENİZLİ Parçalı bulutlu   9
IZMIR Parçalı bulutlu   8
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   13
ANTALYA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   14
BURDUR Parçalı ve çok bulutlu   6
MERSIN Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı   13
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ANKARA Parçalı ve çok bulutlu   3
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu   0
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri hafif kar yağışlı   4
NIGDE Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, gece saatlerinde hafif kar yağışlı   6
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyılarının yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu   0
DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu   3
KARABUK Parçalı ve çok bulutlu   1
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu   4
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
CORUM Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı   2
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmurlu   6
TOKAT Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı   3
TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu   10
DOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ARDAHAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı   2
ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı   2
MALATYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu   8
TUNCELI Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı   5
GÜNEYDOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADIYAMAN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu   12
DIYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu   7
GAZIANTEP Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu   9
SANLIURFA Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu   13
 

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?

MEVLİD KANDİLİNDE HANGİ DUA OKUNUR?