BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dilipak'tan ağızları açık bırakan yazı

Dilipak'ın bugünkü yazısı Erdoğan'ın 'bitaraf' olan bertaraf olur sözünü hatırlattı. Akit yazarı 'tarafını' seçmeyen dershaneleri açıkça tehdit etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Yeni Akit si yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bu yazısı çok konuşulacak. Zira Dilipak, Erdoğan gibi 'bitaraf olan bertaraf olur' demeye getirdi ve ortada duran dershaneleri taraflarını seçme konusunda adeta tehdit etti.

"Dershanecilere' başlıklı bir yazı kaleme alan Dilipak, AK Parti ile Cemaat arasındaki savaşın 'siyasi bir hesaplaşma' olduğunu belirterek, "Bu hesaplaşma başka mecralara kayacak.. Bu kavgada taraf olmadıkları halde, arada kalanlar, ötekilerle birlikte ağır bir bedel ödeyebilirler.." dedi.

BİTARAF OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAZ

Dilipak, dershanecileri Cemaat ile AKP arasında seçim yapmaya çağırdığı yazısında şaşkına çeviren şu satırlara imza attı;

"Siz iktidara anlayış göstermiyorsanız, iktidar size niye anlayış göstersin ki! Bakın tekrar söylüyorum, bu fırsatı bugün kaçırırsanız, yarın yağmurdan kaçayım derken doluya tutulursunuz.. Bugün bu işi siyasi pazarlık yapanlar, yarın bu pazarlığın dışında kalanların gözyaşlarına bakmazlar.."

OLAY YAZIDAN BÖLÜMLER

Dilipak'ın dershanecileri taraf seçmeye zorladığı olay yazıdan bölümler şöyle;

"Hatırlatayım istedim, ocak kayıtlarının durdurulması ile ilgili erteleme, başınıza iş açabilir.. Gelin sürece destek verin. Kârlı çıkarsınız. Yoksa Tosya'ya pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirsiniz.. Hele son STK açıklamasından sonra seçim sürecinde bu kamplaşma daha da derinleşeceğe benziyor..
Bu iş dershane meselesi değildi. Siyasi bir hesaplaşma idi..

DERSHANECİLER BİNDİKLERİ DALI KESİYOR

Bir merkez, "kapatacaklar" diye bir yalan uydurdu ve bunun propagandasını yapmaya başladı. Medyum gibi bir topluluk da bu yalanı tekrarladı durdu..
Bana kalırsa bu yalana uyan dershane yöneticileri kendi bindikleri dalı kesiyorlar..
Gelin bu sürece engel olmayın.. Daha mükemmel olması için öneri getirin. Yardımcı olun..
Bu iş böyle devam edemez. Bu olayın sıcaklığı geçtikten sonra yapılan yanlış anlaşılacak ama, iş işten geçmiş olacak..

YARIN BU PAZARLIĞIN DIŞINDA KALANIN GÖZÜNÜN
YAŞINA BAKILMAZ

Siz iktidara anlayış göstermiyorsanız, iktidar size niye anlayış göstersin ki! Bakın tekrar söylüyorum, bu fırsatı bugün kaçırırsanız, yarın yağmurdan kaçayım derken doluya tutulursunuz.. Bugün bu işi siyasi pazarlık yapanlar, yarın bu pazarlığın dışında kalanların gözyaşlarına bakmazlar..

PİŞMANLIK DİLEKÇENİZİ VERİN

Dershaneler, bu konuyu yeniden düşünmeli ve siyasi bir hesaplaşmanın kurbanı olmamalılar.. Önlerinde tarihi bir fırsat vardır. Pişmanlık dilekçesi verip, projenin hayata geçirilmesini, en azından kendilerinin bu programa uymayı kabul ettiklerini beyan etsinler daha akıllıca bir iş yapmış olurlar bana göre...

TARAF OLMAYAN AĞIR BEDEL ÖDEYEBİLİR

Bu siyasi kavgada taraf olmasınlar. Göreceksiniz, Gezi nasıl ağaç olayı değilse, bu da dershane konusu değil. Bu hesaplaşma başka mecralara kayacak.. Bu kavgada taraf olmadıkları halde, arada kalanlar, ötekilerle birlikte ağır bir bedel ödeyebilirler.. Herkesin kendi konumunu bu açıdan bir kez daha gözden geçirmesi gerekir.. Yanlışın neresinden dönülürse orası kârdır.. Sel gider, kum kalır, son pişmanlık fayda vermez.. Benden söylemesi.