BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın çok tehlikeli bulduğu düşman

Başbakan Erdoğan içerideki düşmanın dışarıdaki düşmandan çok daha tehlikeli olduğunu açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan şimdiki muhafeleti, 100 yıl önceki Balkan savaşlarında 'Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin' diyenlere benzetti. Erdoğan, aynı zihniyetin kendi dönemlerinde devam ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Kırklareli Vilayet meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. İşte öne çıkan satır başları:

ONLARLA TOP OYNADIM

Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacaız, hep beraber Türkiye olacağız. Tek bayrak dedik, onlara bizim rengimizi tanıtacağız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde olan varsa vatandır.

Gazi Mustafa Kemal, Meclis’i tanımlarken, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, sayıyor sayıyor, "Tüm İslami unsurlardan oluşuyorsunuz" diyor. Bu Meclis bunlardan meydana geldi diyor.

Hala millet tanımını anlayamayan milliyetçiler var bu ülkede. Biz ayırt etmeksizin seviyoruz. Türk de benim kardeşim, Roman da benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim. Hepsi kardeşim.

Ben Romanlarla aynı mahallede doğdum yahu. Kasımpaşa’nın romanlarına sor beni anlatsınlar size. Onlarla top oynadım, aynı okullara gittim. Öyle doğdum, öyle büyüdüm.

Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon düşünmesin. Bedelini ağır öderler. Kimse böyle bir hesabın içine girmesin.

DOĞU DA BİZİM BATI DA BİZİM

Doğu da bizim batı da bizim. Türk de bizim Kürt de bizim. 76 milyonuyla biriz, beraberiz. Hep birlikte aileyiz. Bu ülkeyi birlikte kurduk. Hep birlikte kardeş olarak ülkemizi geleceğe taşıyacağız.

İÇERİDEKİ DÜŞMAN ZOR

Dışarıdaki düşman kolay olan düşmandır. Ama insanın içindeki yanındaki yanı başındaki düşman işte o dışardaki düşmandan çok daha tehlikelidir. Bunu Pazar günü aslında Edirne’de söyleyeceğim. Ancak Balkan Savaşları sırasındaki zihniyeti belirtmek açısından hatırlatmakta fayda görüyorum.

YETER Kİ HÜKÜMET KAZANMASIN ZİHNİYETİ

Enver Paşa işgal altındaki toprakları kurtarmak, Türk şehirlerini geri almak için bir harekat düzenliyor. Edirne'yi yeniden almak için. O sırada, 'Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin' diyorlar. Bakın bu çok manidardır. Yeter ki Enver kazanmasın... Enver kaybetsin de, Osmanlı dağılsın da kazanan kim olursa olsun.

100 yıl önce bunu söyleyenler vardı. Aynen bu zihniyeti gösterenler var. Var mı var. Hükümet başarılı olmasın da Türkiye'ye ne olusa olsun diyenler var. Hükümetin başarı hanesine yazılmasın da Türkiye millet kaybederse kaybetsin.

Meselesi Türkiye olmayanlar, millet olmayanlar, şahsi hırslarını çıkarlarını rantlarını öne çıkarıp, Türkiye’nin milletin çıkarlarını ayaklarının altında çiğneyebiliyorlar. Hükümeti eleştirmek, kaybetmesini sağlamak, hükümete zarar vermek adına, kendi ülkelerine kendi milletine zarar vermekten çekinmeyecek kadar izanlarını yitiriyorlar.

CHP SABAH BAŞKA AKŞAM BAŞKA

11 yıldır terörü bitirmek için samimi mücadele veriyoruz. Öneriniz projeniz varsa buyurun söyleyin dedik. İşte ana muhalafet. Mikser, plan proje yok.

Hadi gel beraber çözelim. Yeni bir anayasa yapalım. Çıkıyor akşam diyor ki '4 partinin üzerinde uzlaştıkları maddelere varız' diyorlar, ertesi gün arkadaşlarımı gönderiyorum, cevap yok. CHP akşam başka, sabah başka. Hiçbir zaman dürüst hareket etmediler.

Bu CHP akam başka sabah başka. İşte bakın Kırklareli merkezde ne yaptıklarını görüyorsunuz. En büyük maharetleri iftiradır. Size geldikleri zaman projeniz nedir diye sorun. Yapılabilir olan neyiniz var?

Biz göreve geldiğimizde Kırklareli'nin üniversitesi var mıydı? Üniversiteyi biz getirdik. 76 olan üniversiye sayısını 175'e çıkardık.

Yolsuzluklar olsaydı bunlar olur muydu? 3 bin derslik inşa ettik, üniversiteler inşa ediliyor, sağlıkta hastane inşaatları dört bir yanda devam ediyor. Sağlam girer hasta çıkardık.

EY CHP SEN NE YAPTIN ONU SÖYLE

Televizyonlarda izlerdik, köpeklerin çektiği kızaklarda hastalar kıvrana kıvrana hastaneye giderlerdi. Ey CHP ey MHP bizi bunlarla bu ülkeyi oyaladınız. İlacımızı bulamazdık ilacımızı.

Sağlıkta devrim yaptık. Daha yapacağımız çok işimiz var. 14 şehirde 16 şehir hastanesi yapıyoruz. 

11 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. Ey CHP sen ne yaptın onu söylesene. Ne yaptınız? Ah kardeşlerim bunlar laf yaptılar eser yok eser.

Onlar yan gelip yatsınlar biz çalışağız. Terör meselesinde bile hamdolsun şehitler gelmiyor. Annelerin 1 yıldır gözyaşı akmıyor.

Alllah'ın izniyle Türkiye'yi terör belasından kurtardığımızda Türkiye'yi tutabilene aşk olsun. Bir ucuşa geçeceğiz ki sormayın."