BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Depreme karşı Milli Görüş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Van depremine karşı Milli Görüş'ün çözüm olduğunu öne sürdü.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, deprem konusunda muhtarlar, belediye başkanları ve mülki idarenin sorumluluğunun artırılması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Merkezinde, partili belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleriyle bir araya gelen Kamalak, burada yaptığı konuşmada, Van'daki depremin ardından bölgeye yaptıkları ziyarette, eski binaların ayakta kaldığı ve daha çok yeni binaların yıkıldığı tespitini yaptıklarını söyledi.

Bu durumun, yapıların denetlenmemesinin yanı sıra manevi değer yoksunluğundan kaynaklandığını ileri süren Kamalak, ''Önce ahlak ve maneviyat. Van'da kerpiç bina ayakta dururken, apartmanların çökmesi ahlak ve maneviyat yoksunluğundan kaynaklanıyor. Çözüm Milli Görüş'tür'' dedi.

Kamalak, toplantıya katılan belediye başkanlarından depreme karşı hazırlıklı olmalarını ve planlamalarını depreme göre yapmalarını istedi.

Depreme dayanıksız binaların yıkılıp yeniden yapılması ve sağlıksız yapılaşmanın önüne geçilmesi için vatandaşa Deprem Fonu'ndan teşvik sağlanması önerisinde bulunan Kamalak, muhtarların, belediye başkanları ve mülki idare amirlerinin deprem konusunda sorumluluklarının artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.