BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL

Heathrow gelecek hafta grev kaosuna hazırlanıyor

Kamu sektörü grevine göçmenlik memurlarının da katılma kararı alması ardından, gelecek çarşamba pasaport kontrol kuyruklarında saatlerce beklemek gerekebileceği uyarısında bulunuldu.

Abone ol

Göçmenlik memurlarının emeklilik hakları için greve gideceği Heathrow havaalanında gelecek hafta çarşamba günü yolcuların 12 saate dek bekleyebileceği uyarısında bulunuldu.

Heathrow'un işletmecileri, grev nedeniyle pasaport kontrolden geçişin tıkanabileceğini söylüyor.

Havayolu şirketleri grevin yol açması muhtemel aksamalar hakkında uyarıldı.

İngiliz memurlar, emeklilik primlerinin artırılması ve yaş haddinin yükseltilmesi planlarını protesto ediyor.

İçişleri Bakanlığı ise, yolcuların seyahatinin en az biçimde etkilenmesini sağlamak için her türlü seçeneği değerlendirdiklerini açıkladı.

Çarşamba günü İngiltere'nin kamu sektöründe 2 milyona yakın çalışanın iş bırakabileceği tahmin ediyor.

Heathrow havaalanında görevli göçmenlik memurları da oylamayla greve katılma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı, sendika üyesi olmayan memurları pasaport kontrole çekerek havaalanının işleyişini sürdürmeyi planlıyor.

İngiliz Havayolları, çarşamba günü Heathrow'u kullanacak yolcularını başka tarihli seferlere ek ödeme yapmadan kaydırabileceğini duyurdu.

İşçi Parti'li eski içişleri bakanı Alan Johson -partisinden greve destek veren en üst düzey yetkili- ''Eğer sendikalar emeklilik hakları kadar önemli bir konuda eylem yapmayacaksa, hangi konuda yapsınlar?'' diyerek memurları savundu.

Hükümet ise, insanların artık daha uzun yaşadığı İngiltere'de kamu çalışanlarının emeklilik şartlarını değiştirmek gerektiğini, aksi takdirde vergi mükelleflerine maliyetinin çok fazla artacağını söylüyor.