BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan canlı yayın kazası

Demirtaş gazetecilerin bölgedeki yol kesme ve kimlik kontrolü eylemlerinden şikayet ettiği 'off the record' sohbette şaşırtan bilgiler verdi.

Abone ol

Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş canlı yayının devam etmediğini düşünerek sohbete devam etti. Yol kesen gruplarla ilgili gazetecilerin şikayetlerini dinleyen  Demirtaş, ''Bu konu ile ilgili genelge yayınlayalım'' dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin bölgede yaşadıkları sıkıntıları ve şikayetleri, dinledi. Gazeteciler yol kesme, kimlik kontrolleri ve kendilerine gösterilen sert davranışlardan şikayet ederken Demirtaş bu duruma karşı genelge yayınlama sözü verdi.

BU ÖRGÜT BİZDEN DEĞİL

Canlı yayının devam ettiğini fark etmeyen Demirtaş yol kesen ve kimlik kontrolü yapan bazı gruplarla ilgili olarak, "Değişik bir grup var kontrol edemediğimiz. Çok da politik de değiller. Örgütlü olsalar sıkıntı olmaz. Sızmaya benzeyen birşey var. Sadece size karşı değil, örgüt içinde de hissediyoruz çok zorlayıcı şeyler yapıyorlar. Gençlik örgütündeki zaaf noktalarını biliyorlar ve oraları kullanıyorlar" dedi.