BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş: Siz bizi yargılayamayacaksınız!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili konuştu. Demirtaş, "Siz bizi yargılayamayacaksınız. Biz sizi yargılayacağız" dedi.

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi-HDP, İstanbul'da dün düzenlediği bir mitingle dokunulmazlıkların kaldırılmasını protesto etti.

Bakırköy'de Halk Pazarı Meydanı’nda "Darbeye Karşı Demokratik Direniş" adıyla gerçekleşen mitinge binlerce kişi katıldı.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda "Fezlekeleriniz uyduruk. Siyasi talimatla iş yaparak hukuk insanı olma vasfını yitirmişsiniz. Siz bizi yargılayamayacaksınız. Biz sizi yargılayacağız" dedi.

YARGILANMAKTAN KORKMUYORUZ

Selahattin Demirtaş, "Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Fakat bizi, yargılayacak makamın gerçek bir yargı makamı olmasını beklemek de bizim hakkımız. Var mı öyle bir şey? Yok. Siyasi emri verip dokunulmazlıklarımızı kaldırtan, siyasi intikam almak için bizi yargıya gönderen, Saraydaki zatla çay toplamaya giden Yargıtay Başkanı bizi adil yargılayabilir mi? Bu nedenle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Demirtaş, "Seçimlerde binbir hile ile durduramadığı HDP’yi şimdi parlamentodaki diğer iki grubun da desteğiyle, yargı eliyle tasfiye etmek istiyor. Yargı bugün sesini çıkarmayacaksa, yargı içinde hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensupları, şu gün sesini çıkarmayacaklar ise, lütfen bir daha da sesini çıkarmasınlar" dedi.