BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'ın miting sonrası ortalık karıştı

HDP'liler dokunulmazlıklar için meydanlara indi. Adana, Diyarbakır ve İstanbul'daki mitinglerde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasını eleştirdi, yargılanmaktan korkmadıklarını söyledi.

Abone ol

HDP'nin İstanbul Bakırköy'de düzenlediği "Darbeye Karşı Demokratik Direniş" mitingi sonrası ortalık karıştı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşması sonrasında bir grup yasa dışı slogan attı. Polisin müdahalesi sonrası ortalık karışırken Demirtaş, Diyarbakır'daki mitinge katılmak üzere alından ayrıldı.

Bakırköy Halk Pazarı’nın kurulduğu alanda yapılan mitinge HDP’liler, saat 12.00’da gelmeye başladı. Polis, mitingin yapıldığı alan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Mitinge gelenler sıkı güvenlik kontrollerinden geçirildikten sonra alana alındı.

KANİ BEKO HDP MİTİNGİNDE

Mitinge HDP milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Celal Doğan, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Miting, müzik gruplarının verdiği konserlerle başladı.

ÖCALAN POSTERİ AÇILDI

Alanı dolduran HDP’liler, müzikler eşliğinde halaylar çekerek sloganlar attı, terörist başı Abdulah Öcalan’ın posterleri açıldı.

DOKUNULMAZLIK TARTIŞMASI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ve yaşanacak yargı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimlerde HDP'nin hile ile durdurulmaya çalışıldığını iddia eden Demirtaş, yargıya talimat verildiğini iddia ederek Yargıtay Başkanının Rize gezisini eleştirdi.

'BİZ YARGILANMAKTAN KORKMUYORUZ'

Önümüzdeki günlerde yargılamalarının başlayacağını hatırlatan Demirtaş, "Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Fakat bizi, yargılayacak makamın gerçek bir yargı makamı olmasını beklemek de bizim hakkımız. Var mı öyle bir şey? Yok. Siyasi emri verip dokunulmazlıklarımızı kaldırtan, siyasi intikam almak için bizi yargıya gönderen, Saraydaki zatla çay toplamaya giden Yargıtay Başkanı bizi adil yargılayabilir mi? Bu nedenle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

HDP'nin Bakırköy mitingi sonrası çıkan olaylarda 50 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

HDP MİTİNGİ SONRASI ORTALIK KARIŞTI

Miting sonrası HDP’li gruplar havadan ve karadan kontrollü şekilde alandan dışarı çıkarıldı. Alandan ayrılırken HDP’li bir grubun yasa dışı slogan atması üzerine çevik kuvvet ekipleri arasında kovalamaca ve arbede yaşandı. Çok sayıda kişi de gözaltına alındı.