BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

O köy yine seçime gitmedi

''Kuşulular muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyor'' sloganıyla seçime gidilmeyen köyde, muhtarlık ve ihtiyar heyeti seçimi için 5 sandık kuruldu.

Abone ol

31 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi öncesinde belde statüsünü kaybeden Kuşu'da, sabah başlayan oy kullanma işleminin saat 17.00'da sona ermesine rağmen sandık başına oy kullanmak için gelen olmadı.
"Sandığa gitmediğimiz son seçim olmasını diliyoruz"
Kuşu'da yaşayan emekli öğretmen Şahap Aydağdu, Danıştaya açılan dava sonucunda Kuşu'nun tekrar belde statüsünü kazandığını hatırlatarak, "Danıştaya açtığımız dava Kuşunun lehine sonuçlandı. Gerekli tebligat henüz ilgili makamlara ulaşmadığı için halen köy statüsündeyiz. Kuşu Muhtarlığı görevlendirmeyle yürütüldüğü için muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi için bugün yine sandık başına gidildi. Biz yine oy kullanmaya gitmedik. Sandığa gitmediğimiz son seçim olmasını diliyoruz." dedi.
Seçimlerde sandığa gitmemişlerdi
Kuşu, 30 Mart 2014'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne kadar belde statüsündeydi. Seçim öncesi çıkarılan yasa gereğince belde statüsü iptal edilen Kuşu, 31 Mart 2014 itibarıyla köye dönüştürülerek Simav'a bağlandı.
Bu duruma tepki göstererek 30 Mart 2014'te sandık başına gitmeyen seçmenler, aynı tavrı 1 Haziran 2014'te tekrarlanan Mahalli İdareler Seçimi, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım'da yapılan Milletvekili Genel Seçimi'nde de sürdürmüştü.