BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL

Demir İpek Yolu bugün açılıyor! Erdoğan yolculuk yapacak

"Demir İpek Yolu" denen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun ilk resmi seferi bugün gerçekleşecek. İlk tren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle Bakü'den Kars'a doğru yola çıkacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere özel uçak "TUR" ile saat 10.00'da Azerbaycan'a hareket etti. Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 12.05'te Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye geldi.

ALİYEV KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagub Eyyubov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral ile büyükelçilik personeli karşıladı.

SAAT 13:00'TE AÇILIŞ

"Demir İpek Yolu" hattının ilk resmi treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla, saat 13.00'te Bakü’de yapılacak törenin ardından yola çıkacak.

HEDEF BÜYÜK

BTK Demir Yolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

İŞSİZLİĞE ÇARE OLACAK

Kars Tren Garı’nda hazırlıklar tamamlanırken, ilk trenin Kars’ın Düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümünde yola çıkacak olması da ayrı bir heyecan yarattı. İşsizliğin had safhada olduğu Kars’ta BTK Demiryolu hattının faaliyete geçmesi, Lojistik Merkezi’nde tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte Karslılar için ekmek kapısı olması bekleniyor.

ERDOĞAN YOLCULUK YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu" (BTK) hattının açılışına iştirak edecek, temsili çivi çakma töreninin ardından liderlerle Alat İstasyonu'na kadar yolculuk yapacak.