BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Akşener'den teklif geldi mi Kılıçdaroğlu ne dedi

CHP'den istifa ederek Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'ye katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Akşener'in partisine geçmeye nasıl karar verdiğini ve CHP'lilerin buna verdiği tepkileri anlattı.

Abone ol

İzmir Milletvekili Aytun Çıray CHP'de önemli isimlerden biriydi. Meral Akşener'in İyi Parti'yi kuracağı günün birkaç gün öncesinde Çıray'ın Akşener'le yürüyeceği iddia edilmiş, sonra iddia doğru çıkmıştı. Çıray CHP'den istifa ederek İyi Parti'ye geçti.

İyi Parti'de Genel Sekreterliği görevine getirilen Aytun Çıray Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu. İşte o röportajın bazı bölümleri:

TEKLİF GELMEDİ

Bana bir teklif gelmedi. Bu, kendi irademle aldığım bir karar. Bu hareket daha başlamadan önce Türk siyasetindeki tıkanmayı görmüştüm. Son 15 yıldır Türkiye’yi belki de tarihinin en başarısız ve en beceriksiz iktidarı yönetiyor fakat bir türlü bu iktidarı değiştirmek mümkün olmuyor. Bu sağlıklı bir durum değildi ve siyasi iklimin değiştirilmesi gerekiyordu. Sayın Meral Akşener, kendisi önce MHP’de aynı şeyleri hissetmiş olmalı ki genel başkanlığa talip oldu. Fakat siyasi iktidar, her zaman olduğu gibi gücünün yetmediği yerde yargıyı kullanarak önünü kesti. Ardından İYİ Parti’nin kurulmasıyla sonuçlanacak olan süreç başladı. Bunu dikkatle izledim ve buradan Türkiye’ye bir siyasi çare çıkabileceğine, anti-demokratik bir ortamdan geçmekte olan ülkenin tekrar demokrasiye kavuşacağına dair umudum arttı. Siyaset çare makamıdır. O çareyi üretmek üzere yola çıkmış olan Sayın Akşener’e destek olursam bu hareketin daha büyük bir ivme kazanabileceğini düşündüm.

KILIÇDAROĞLU BENİ ANLAYIŞLA KARŞILADI

Gerekçelerimi kendisine anlattım. Bir siyasi parti başkanı hiç şüphesiz, bir milletvekilinin ayrılmasından memnun olmaz. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, beyefendiliği çerçevesinde, beni anlayışla karşıladı.

CHP'Lİ ARKADAŞLARI NASIL TEPKİ VERDİ?

Olağanüstü sayıda tebrik geldi. Ne yapmak istediğimi anlayan arkadaşlarım beni kutladılar...

‘EN BÜYÜK OYU AK PARTİ TABANINDAN ALIRIZ’

En büyük oyu AK Parti tabanından alır çünkü AK Parti tabanı içerisinde geçmişte merkez sağ diye tanımladığımız tabanın çok büyük bir oyu var ve onlar İYİ Parti kadrolarının neyi temsil ettiğini gayet iyi biliyorlar.