BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nun 28 Şubat yarası büyük!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugüne kadar sakladığı 28 Şubat sürecini anlattı.

Abone ol
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat sürecinde eşinin başörtüsüyle ilgili yaşadığı sorunları anlattı. Eşinin ihtisas sınavından defalarca atıldığını söyleyen Davutoğlu, başörtüsü meselesinin bir neslin içindeki en büyük uhte olduğunu anlattı. 

CNN Türk televizyonunda katıldığı programda soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle yaşadıklarını ilk kez paylaştı. Reform paketinde yer alan başörtüsü meselesinin bir neslin içindeki en büyük uhte olduğunu söyleyen Davutoğlu, çeşitli nedenlerle toplumun belirli bir kesiminin devletten soğuduğunu iddia etti.

"EŞİM OKULDAN UZAKLAŞTIRILDI"
 
Eşinin evlilik mutluluğu yaşamadan okuldan uzaklaştırıldığını anlatan Davutoğlu, ihtisas için ABD'ye gittiklerini dönüşte de aynı sorunları yaşadıklarını anlattı. Birçok sınavdan eşinin dışarı atıldığını anlatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Onun o hakkı elde etmesi olan 1999 senesine kadar kaç ihtisas sınavından dışarı atıldı. Ve ben kapıda beklemek durumunda kaldım. Kaç kere mahkemeye gittik. Kaç kere okuldan uzaklaştırıldı. İhtisas yaptığında 3 çocuğumuz vardı ve artık o kadar gecikmeli bir şekilde 40'a yakın bir yaşta ihtisasını tamamladı. 28 Şubat şartlarında ihtisas sınavı yapılırken ben eşimin onurunu zedeleyecek bir davranış olur diye bende profösördüm ve kapıda bekliyordum. O heyet eşime bir saygısızlık yaparsa eşimde psikolojik olarak üzülürse onun yanında olayım diye. Biz böyle bir yerden geldik. Bunu kim yaptı?" 

EŞİNİN İLK SÖZLERİ 
 
"Demokratikleşme paketi sonrası eşinizin ilk tepkisi ne oldu ne dedi?"sorusuna cevap veren Davutoğlu, "İlk sözü hamd etmek oldu. Çok zorluk çektik ama inşalllah gelecek nesiller çekmez dedi. Bunun hepimiz için önemi büyük" sözlerini kullandı.