BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.402,53
HABER /  POLİTİKA

Meclis ilk güne gergin başladı!

Meclis'te BDP'liler ile AK Partililer yine karşı karşıya geldi.

Abone ol
Tatilin ardından dün açılan TBMM'de ilk Genel Kurul toplantısı bugün yapıldı. Görüşmede AK Parti ve BDP'li vekiller arasında tartışma yaşandı.
 
Meclis'in ilk Genel Kurum toplantısı gergin geçti. BDP'nin Van depremiyle ilgili araştırma önergesinin ele alındığı kurulda, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, depreminin ardından bazı tedbirlerin alınmadığını öne sürdü ve bazı eleştiriler getirdi.

AK PARTİ SIRALARINDAN SATAŞMA 
 
Üçer'e AK Parti sıralarından "kahramanlık yapma, yalan söylüyorsun" diye laf atıması üzerine Üçer, "Sayın Başkan ben bunu susturmasını bilirim. Sen yalan söylüyorsun. Kahramanlık görmek istiyorsan gel. İnsanların acısıyla dalga geçiyorsunuz. Asıl utanması gereken sen ve senin gibilerdir" dedi. Üçer, AK Parti sıralarına doğru bağırarak şöyle devam etti: "Bu tür düzeysiz sataşmalara eyvallahımız olmayacaktır. Bizim onurumuza kimsenin yönelme hakkı yoktur. Bütün Van halkını üç kağıtçılardan hesap sormaya davet ediyorum." 
 
Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Üçer'i ve laf atanları uyadı.
 
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı.
 
Genel Kurul'da, CHP ve BDP'nin grup önerileri kabul edilmedi.
 
SURİYE TEZKERESİ YARIN GÖRÜŞÜLECEK
 
İlk oturumu bu şekilde gergin geçen Genel Kurul'da yarın Suriye tezkeresi görüşülecek. Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı çıkarılan tezkerenin 1 yıllık süresi 4 Ekim'de doluyor. 
 
Tezkere bazı değişikliklerle Genel Kurul'da ele alınacak. Tezkerenin değiştirilen metninde Suriye kaynaklı saldırılarda 71 Türk vatandaşının öldüğüne vurgu yapılırken, kimyasal silah ve kitlesel göç tehdidine de dikkat çekiliyor. 
 
Suriye tezkeresi görüşmelerinin, geçen sene olduğu gibi, gizli oturumda yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor. Ancak AK Parti'nin henüz bu yönde bir talebi olmadığı öğrenildi.