BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Davutoğlu'ndan emeklilere zam müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında emeklilere müjdeyi verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, emekli maşlarına zam müjdesi verdi. Buna göre maaşı bin lira altında olanlara seyyanen 100 TL zam yapılacak.

Davutoğlu, konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun emeklilere yılda iki ikramiye vaadine gönderme yaptı. AK Parti Grup toplantısında emeklileri sevindirecek müjdeyi Davutoğlu açıkladı.

Her grup toplantısında müjde verdiğini belirten Davutolu, son grup toplantısında da bir müjdeyi paylaşmak istediğini kaydetti. Müjdenin emeklilerle ilgili olduğunu bildiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

AYLIKLARI BİN LİRANIN ALTINDA KALAN EMEKLİLERE SEYYANEN 100 TL ZAM

"Bu olmayan bir parayı dağıtan Kılçdaroğlu değil, olan ve bereketlenen bir hazineden, bütçe dengeleri bozulmadan emeklilerimize el uzatan Hükümetimizin adımıdır. Temmuz ayında emeklilere rutin olarak TÜFE oranında zam yapılacak. Bu artıştan sonra maaşı bin liranın altında kalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine seyannen 100 lira zam yapacağız. Yine maaşı bin lira ila bin 100 lira arasında olan emeklilerin maaşını da bin 100 liraya tamamlayacağız. Yani bir emeklilinin 800 lira maaşı varsa 900 lira olacak. Bin liraya kadar bu 100 liralık artış da tamamlanacak. Bin 20-30 lira maaşı varsa, o da bin 100 liraya tamamlanacak. Aradaki denge de muhafaza edilecek. Bu artıştan emeklilerin yaklaşık yüzde 60'i istifade etmiş olacak. Yine bütün emeklilerimizi kapayacak şekilde, ticari faaliyette bulunan emeklilerimizden ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi kesiliyordu,  bunu da yüzde 10'a indiriyoruz. 628 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklililerin aylıklarına ortalama en az 50 lira ayrıca bir artış sağlanacak.

65 YAŞ AYLIKLARINA ZAM

Yine özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için önemi bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum; şu an ülkemizde 571 bin vatandaşımız  aylık 145 lira  65 yaş aylığı alıyordu. Biz iktidara geldiğimizde bu 20-25 liraydı, şimdi 145 lira. Bu 145 liralık aylığı, 200 liraya çıkarıyoruz. Emeklilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ilgili bu adımlarımız, kesinlikle bütçe dengelerini zorlayan adımlar değil. Aksine, bu teklif ilk olarak Kasım ayında gündeme geldiğinde ve arkadaşlarımızla tartıştığımızda, bütçeden sonra bu adımları atalım diye düşündük. Bütçe dengelerinde herhangi bir olumsuzluk olmayacak şekilde, aylardır bunun çalışması yürütülüyor, etki analizi yapılıyor. Biz hiçbir zaman seçim ekonomisi uygulamadık, uygulamayacağız. Popülizme düşmedik, düşmeyeceğiz.

BİZ HİÇ NOTERE GİTMEDİK

Buradan Kılıçdaroğlu'na hitaben de söylüyorum. Kılıçdaroğlu başkasının kesesinden saltanat kurmaya çalışıyor. Kendi dağıttığı,  bozduğu SSK dengelerini AK Parti  derleyip toparladı ve bu dengeyi bir yere getirdi. Şimdi onun üzerinden emeklilerimiz ve diğer sosyal kesim vatandaşlarımızı tahrik etmeye çalışıyor. İşte onun hayali... Buradan emeklilerimize sesleniyorum; bu hayallere kapılmayın, nasıl  onun başbakanlık hayali bu ülkede muhal ise onun verdiği bir takım vaatler de bu ülkede muhaldir. Olması mümkün değildir. Çünkü Başbakan olması da sadece hayaldir. sadece hayaldir. Geçmişini bildiği için noterden kağıt alıp getiriyor. Biz hiç notere gitmedik, biz sadece millete gittik. Bizim noterimiz de millettir."

Davutoğlu, ilgili bakanlarla son şeklini verdikleri üretim ve istihdamı artırarak reel sektörü büyütmeye dönük çalışmaları yarın kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Türkiye bir daha IMF'e borçlu ülke haline getirilemeyecek. Türkiye bir daha demokrasisi malul bir ülke haline getirilmeyecek. Türkiye bir daha Anayasası Meclis dışında yazılmış ülke haline gelmeyecek. 7 Haziran'dan sonra bu ülkenini Anayasasını da bu Meclis yazacak ve bu Meclis'in kalbindeki AK Parti Grubu yazacak. Anayasa içindeki Başkanlık düzenlemesini de bu Meclis içindeki AK Parti grubu belirleyecek. Bu çerçevede Türkiye'yi, 2023'e yine AK Parti kadroları taşıyacak" dedi.