BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Elektrik kesintisi için inanılmaz iddia!

Elektrikler neden kesildi sorusuna ilişkin farklı iddialar gelmeye devam ediyor son olarak Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi AB sisteminden çıkardığı ileri sürüldü!

Abone ol

Elektrikler neden kesildi sorusuna ilişkin çok farklı iddialar var. Bunlar içinde "Avrupa Birliği'nin 'siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz' diyerek Türkiye'yi AB sisteminden çıkardığı" iddiası olay yarattı.

ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ

Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkez Müdürü Emre Metin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada kesintilerin iki nedeni olabileceği ihtimalini öne çıkararak; "Frekans kopması nedeniyle gerçekleşmiş olabilir ki; dün ya da 1 gün önce Avrupa Şebekesinden anlık olarak koptuk. TEİAŞ buna gerekçe olarak Adana'da bir santralin devreye girmemesini gösterdi" dedi.

AB, TÜRKİYE'Yİ SİSTEMDEN Mİ ÇIKARDI?

Elektrik arızasına dair Ankara'da konuşulan bir başka iddia ise, Türkiye'nin Avrupa'nın enterkonnekte sisteminden çıkarıldığı... Konuyla ilgili bir yetkili, "Dün Türkiye kaynaklı bölgesel bir arıza meydana geldi ancak Türkiye bu arızayı gidermekte gecikti. Avrupa Birliği, 'siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz' diyerek Türkiye'yi AB sisteminden çıkardı. Bugün yaşanan sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Sorunun giderilmesi 2-2.5 saatten önce mümkün görünmüyor. Bu daha da uzun sürebilir" iddiasında bulundu. 

İSTANBUL'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ NE ZAMAN BİTECEK, ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Bazı illere kademeli olarak elektrik verilmeye başlandı. TEİAŞ'tan, Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandığı, Ankara'da metro ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de elektrik verilen yerler arasında olduğu bildirildi.

ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANAN İLLER

Edirne, Tekirdağ, Trabzon ve Erzurum'a elektrik verilmeye başlandı. Trakya'daki bazı kentlere de elektrik geldi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANAN İLLER

elektrik-kesintisi-olan-iller.20150331130439.jpgKesintinin yaşandığı iller arasında ''Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'' yer aldı.

METRO SEFERLERİ DURDU

Türkiye'nin birçok ilinde elektrik kesintisi yaşanıyor... Peki elektrik neden kesildi? TEİAŞ, kesintinin nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle meydana geldiğini bildirdi. İnternet erişiminde de sıkıntı yaşandı. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle Metro, Marmaray ve tramvay seferleri yapılamadı. Ankara'da da metro seferleri durdu.

elektrik-kesintisi.20150331124252.jpgTÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş.'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.

Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: TERÖR DAHİL HER TÜRLÜ İHTİMALİ ARAŞTIRIYORUZ

Ülkede hayatı olumsuz etkileyen kesintiye ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan bir açıklama geldi. Sorunun iletim hatlarından kaynaklı olabileceğine işaret eden Davutoğlu, "Terör saldırısı dahil her ihtimal araştırılıyor" dedi.

Başbakan Davutoğlu ayrıca konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir kriz masası kurulduğunu bildirdi.

''ANKARA'YA ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'ya elektrik verilmeye başlandığını açıkladı.
Yıldız, "Enerji yetersizliği diye bir şey söz konusu değil. Nereden kaynaklanıyor olabilir, iletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir" dedi.

BEDAŞ VE AYEDAŞ’IN SİTELERİ ÇÖKTÜ

Elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek isteyen vatandaşlar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım’ın (AYEDAŞ) internet sitelerine girmeye çalıştı. Yoğunluk üzerine BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın internet siteleri çöktü.