BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.444,76
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan 7 Haziran uyarısı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'ye karşı çeşitli tuzakların kurulduğunu söyledi, partililerden tuzak kuranlara ders vermelerini istedi.

Abone ol
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'da düzenlenen Fetih Şöleni'nde konuştu. Devletin kendi silahını ve uçağını yapabilecek bir kudrete sahip olması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, AK Parti iktidarının büyük iddiallerle yürüğünü ve devleti kudretli kılmak için yürüdüğünü ifade etti. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye çeşitli tuzaklar kurulduğunu da iddia eden Davutoğlu, İstanbullular'dan tuzakları kuranlara ders vermelerini istedi.

YENİKAPI'DA MAHŞERİ KALABALIK FOTO GALERİ


Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında konuştu. Yenikapı'daki Fetih Şöleni'nde Fatih'in ve fethin hocaları, öncüleri ve rehber edindiklerini söyleyen Davutoğlu, "Bir devlet kuracaksanız, yüceltecekseniz, önce öz güven sahibi olacaksınız. Kendinize, milletinize, tarihinize güveneceksiniz" diye konuştu.

ahmet-davutoglu.20150530221021.jpg 
 
ATAMIZ FATİH KARADAN GEMİLERİ YÜRÜTTÜ
 
Fatih Sultan Mehmet'in gece gündüz çalıştığını, bir çağı açıp, bir çağı kapatan ulu bir hakan olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Aziz gençler, yeni fetihlere hazır mısınız? 21 yaşında İstanbul'u fetheden ecdadın çocukları yürümeye hazır mısınız? Diyorlar ki 'Türkiye küresel güç olamaz'. Diyorlar ki, 'Bizim çapımız küçük'. Onlara tarihimizi öğretmeye var mısınız? Sonra ulu hakan Haliç önüne donanmayla geldiğinde, baktı ki zincirle Haliç kapatılmış. Sıradan bir komutan olsa döner gider. Ama o ulu hakan gemileri karadan yürüttü. İşte öz güven bu, işte izzet bu.

davutoglu.20150530221134.jpg

Dedik ki, 'her dalgayı aşarız, her dağı geçeriz, denizin üzerine havalimanı yaparız. Avrupa'nın ilk havalimanı denizin üzerinde. Karadan gemileri yürütenlerin çocukları engel tanır mı? Dalgaları, dağları aşar mı? İşte yeni Türkiye'nin fatihleri sizlersiniz. Bu öz güvenle hep beraber yürümeye var mıyız?
 
"12 YIL İÇİNDE MİLLETİMİZE ÖZ GÜVEN AŞILADIK"
 
Bu devlete kudreti, izzeti kim geri verdi? Şu anda kendi piyade tüfeğini yapamayan bir ülkeden kendi ATAK helikopterini yapan bir ülke haline geldik. Kendi milli bölgesel uçağımızın start düğmesine de bastık. Biraz önce gökyüzünde kahraman pilotlarımızı izlediniz. Size söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu semada uçan uçaklar yüzde yüz Türk yapımı olacak. Aynen İstanbul surlarını döven toplar gibi. Birileri bizim öz güvenimizi yıkmak istiyor.

davutoglu.20150530221240.jpg

"AK PARTİ'YE TUZAKLAR KURULUYOR"

Bir araya gelerek, 7 Haziran'da Türkiye'de öz güven devrimi yaşatan, Türkiye'yi kudretli kılan kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara ders verecek misiniz? İşte davamız bu. 12 yıl içinde milletimize öz güven aşıladık. Her alanda, sağlıkta, ulaştırmada, savunma sanayisinde. Yeni bir krizle, koalisyon rüyalarıyla, kumpaslarla bu öz güvenimizi yıkmak istiyorlar. Yurt dışındaki iş birlikçileri yeni fetihleri engellemek istiyor.