BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İzmir mitinginde konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir mitinginde asgari ücret ve taşeron işçiler konusundaki vaadini burada da tekrarladı, iktidarın mağdur edebiyatı yaptığını iddia etti.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin CHP'nin iktidarına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, 4 yıllığına yetki istedi. CHP iktidarında YÖK'ü kaldırılacağını, asgari ücretin ise 1500 lira olacağını bir kez daha tekrarlayan Kılıçdaroğlu, iktidarın mağdur edebiyatı yaptığını iddia ederek asıl mağdur vatandaş olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir mitinginde konuştu. Konak meydanını dolduran onbinlere seslenen Kılıçdaroğlu, Helikopterin uçmaması nedeniyle Çankırı'ya ve Karadeniz'e karayoluyla gitmek zorunda kaldığını bu nedenle İzmir mitingine geç kaldığını söyledi. 

İktidarın, kendisini iş dünyasına şikayet ettiğini yapılan baskıları da bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili 1500 lira vaadini burada da tekrarladı. Taşeron işçiliğin kaldırılacağını, emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bir buçuk ikramiye vereceklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, yoksul bir aileden geldiğini söyleyerek şöyle konuştu;

chp.20150530212221.jpg 

''BEN DE SİZİN GİBİ YAŞIYORUM''

Sevgili İzmirli'ler ben sizden birisiyim sizler nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Ablam ve annem okuma yazma bilmez. Diğer kardeşlerimin kimse ne yaptığını bilmez. ben üniversite bitiren tek kardeşim.

BABASININ VASİYETİNİ ANLATTI 
 
Devletin en zor sınavlarını geçtim. Bütçe nasıl yapılır. iyi bilirim. dayım, amcam kimse köşeyi dönmedi. Ben de sizin gibi yaşıyorum. Ben de sizin gibi yaşamak istiyorum. rahmetli babamın vasiyeti vardır. Sen doğru dur eğri belasını bulur kul hakkı yemeyeceksin, yedirmeyeceksin vatandaşın hakkına sahip çıkacaksın.

852.20150530212331.jpg 
 
Benim bakanlarım birilerinin önüne yatmayacak, benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak.
 
YÖK'Ü KALDIRACAĞIM
 
YÖK'ü kaldıracağım. Darbe hukukunun kalbi olan YÖK'ü kaldıracağım. Sadece onu değil 2. öğretimde alınan harçları da kaldıracağım.
 
Size 13 yılda çözülemeyen bir sorunu bir yılda çözmeye söz veriyorum: Türkiye'de yurt sorunu kalmayacak.
 
Madem ben sizin gibi yaşayacağım sosyal yardımları neden keseyim. Kesmeyeceğim en az 23 katına çıkaracağım.
 
''MAĞDUR EDEBİYATI YAPIYORLAR''
 
Aile sigortasını getireceğim. Hiçkimsenin yoksulum deme hakkı da kalmayacak. Dört yıllık yetki istiyorum sizden. Şimdi Mağdur edebiyatı yapıyorlar. Biz mağdur olduk diyorlar. Size çerez parası dediğiniz Mercedesler alındı, altınıza altın kaplama klozetler yapıldı. Asıl mağdur vatandaş. Utanmıyor musunuz? Medya üzerine baskı kurulduğunu biliyorum.
 
Merkez Türkiye projesiyle bu Dünya'ya bu ülkeye huzuru barışı getireceğim Bunu sağlayacağım söz veriyorum.
 
''CHP'NİN İKTİDARINA İHTİYAÇ VAR''
 
Ama bizim arzumuzun gerçekleşmesi için kadın erkek eşitliğinin sağlanması, bilgi toplumunu yakalayabilmesi için Türkiye'nin , tek başına CHP iktidarına da ihtiyaç var. Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşımızı da ikna edeceksin. Omuz omuza güler yüzle kavga etmeden.
 
Bu Türkiye'nin haramilerden kurtuluşu demektir. Bu Türkiye'nin israftan kurtulması ve çocuklarımızın çağdaş eğitim alması demektir. Bizim bu toplantımız güvenlik içinde yapmamıza yol açan polis kardeşlerimiz var. Onların da sorunları var. Bizi umut görüyorlar. İktidarın değil halkın polisi olduğunuz sürece sizi baş tacı yapacağız.
 
Ne dedim? Gündoğdu meydanından size söz veriyorum. Hiç meraklanmayın hortumları kesmek gibi bir adetim var. O kaçak saraya bağlanan tüm hortumları keseceğiz.