BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Acil durum harici...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de üretilebilecek hiçbir ürününün, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde, kesinlikle dışarıdan hazır olarak alınmayacağını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında savunma sanayii konusunda ve Afrin operasyonuyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Bundan böyle ülkemizde üretilebilecek hiçbir savunma ürününün dışardan alınmayacağını açıklayan Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili de "Uyuyan devi uyandırdılar" ifadesinin kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"ÜLKEMİZDE ÜRETİLEBİLECEK HİÇBİR ÜRÜNÜ DIŞARIDAN ALMAYACAĞIZ"

Son toplantımızda şöyle bir karara vardık. Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayii kuruluşları ile işbirliğine hazırırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak. 

VATİKAN ZİYARETİ

"SONUNDA UYUYAN DEVİ UYANDIRDILAR"

"Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak" dedik. Kim bunlara yan bakarsa icap ederse 80 milyon tek vücut olarak bunların tepesine binmek bizim boynumuzun borcudur. Türkiye'yi güya DEAŞ'la mücadele için diyerek topladıkları çapulcularla aynı kefeye koyanlar, kimin eşkiya sürüsü olduğunu yavaş yavaş görmeye başladılar. Biz sabırlı bir devlet, sabırlı bir milletiz. Elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son 2 asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Yalanla, dalavere ile ayak oyunları ile, diplomatik sahtekarlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız talan edildi. Birileri bunu da bize çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler. Türk milleti yepyeni bir döneme ilerliyor. Türkiye'nin her başarısı milyonlarca yürekte dalga dalga büyüyor. 

"KARİKATÜR DEVLETLERDEN BİRİ DURUMUNA DÜŞERİZ"

Bugün askerlerimiz kahramanca bir mücadele veriyorlarsa bunun gerisinde Türkiye'nin hedeflerine ulaşacaklarına olan inançları yatıyor. Bize bir mesaj veriyorlar. Bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye'yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. Yapacak çok işimiz, gerçekleştirecek çok projemiz vardır. Karikatörü devletlerden biri durumuna düşeriz öyle olmazsa. Ekonomide, diplomaside, terörle mücadelede, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarında bunu ispat ettik. Artık hiçbir ülke ve hiçbir kurum Türkiye'nin gücünü sorgulayamayacak hale gelmiştir. Hatırlayın, geçmişteki koalisyon hükümetleri dönemini hatırlayın. Bir tank harekete geçemezdi. Bir top harekete geçemezdi. Kim sana SİHA, İHA verirdi ya? Verdiler de yürüdü mü? Yürümedi. Bu devir geride kaldı.

Erdoğan açıkladı Afrin operasyonu İdlib ile devam edecek