BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  GÜNCEL

Hangi ülke YPG'ye hangi silahı verdi listeye bakın!

AFRİN’de 5 askerimizi şehit eden tankın vurulduğu olay sonrasında YPG'nin elindeki silahlar gündemin ilk sırasına çıktı. Terör örgütü PYD/YPG’ye 19 ülkeden stratejik önemde silahlar verilmiş. Bakın YPG'nin elinde kimden hangi silahlar bulunuyor;

Abone ol

Terör örgütü YPG'ye 19 ülkeden silah gidiyor. Üretici ülke ve seri numarası silinen antitank güdümlü füzelerin örgüte nasıl geçtiğini belirlemek ise imkânsız. ABD ve çokuluslu koalisyona üye 19 ülkenin terör örgütüne verdiği silahlar taktik ve stratejik olarak ikiye ayrılıyor. Taktik silahlar DEAŞ’la mücadelede kullanılırken, stratejik olanlar ise Suriye’de Türkiye’yi hedef alan silahlar.

19 ÜLKEDEN SİLAH GİDİYOR: Farklı zamanlarda ve farklı coğrafyalarda yakalanan silah sistemleri ve mühimmatlardan yola çıkılarak, PKK/YPG’nin elinde 19 ülkeden silah olduğu belirtiliyor. Örgütte bulunan güdümlü anti tank silahlarının (ATGM) listesi ise şunlardan oluşuyor:

- Rus yapımı 9M133 Kornet.
- Fransız-Alman ortak üretimi Milan.
- Rusların geliştirdiği, AT-13 Metis-M (9K115-2).
- ABD üretimi TOW.- Rus menşeli 9K111 Fagot veya 9K113 Konkurs.
- Eski Yugoslavya üretimi M79 OSA.
- MANPAD ve 9K38 İgla gibi farklı versiyonları.
- İsveç üretimi AT4 güdümsüz tanksavar silahı.

MEHMETÇİĞİN MORALİ YÜKSEK: Sahadan aldığım bilgi; Afrin merkezine ilerleyen Mehmetçiğin moralinin çok yüksek olduğu. Komuta kademesinde iletişim çok üst düzeyde. Operasyon, kararlı ancak temkinli şekilde ilerliyor. İki motorize, bir mekanize, bir de zırhlı tugay operasyonda görev yaparken, aynı anda en fazla 50 zırhlı araç seyir halinde operasyona çıkıyor. Terör hedefi tespit edildiğinde, sahadaki güçlerin inisiyatifinde en geç 15 dakika içinde jetler, SİHA’lar ve obüsler hedefi imha ediyor. Yaralı tahliyeleri çok hızlı yapılıyor. Mehmetçiğe sıcak yemek servisinde hiçbir sorun yok; mühimmat, malzeme problemi yaşanmıyor. Mehmetçiğin yerel halkla iletişimi de oldukça iyi; yasak olmasına rağmen köylerde halk, Mehmetçiğe yiyecek ikram ediyor. Afrin merkeze doğru ilerlerken buradaki binaların yapısı itibarıyla Sur gibi olmayacağı, PKK’lılarla sivilleri ayrıştırmanın kolay olacağı değerlendiriliyor ancak çok sayıda avcı boyu çukur kazan terör örgütü buralardan saldırı planlıyor.

TSK'dan Afrin açıklaması: Bir tankımız isabet aldı!

5 askerin şehit olduğu tanka saldırıda o ülkenin izi çıktı