BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  POLİTİKA

Çiçekten vatandaşa kart uyarısı

Bakan Çiçek, Meclis'te milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Çiçek'in en büyük şikayeti ise kredi kartları;

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kredi kartı mağdurları için bazı düzenlemelerin yapıldığını, ancak vatandaşların da kartla, bedavaymış gibi alış veriş yapma alışkanlığı kazanmaması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Çiçek, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve borçları icra takibine düşenler için yapılan düzenlemeleri anımsattı.

Bunun dışında borçların yeniden yapılandırılması gibi bir imkan da sunulduğunu ifade eden Çiçek, ancak bunların, kart kullanıcıları için bir alışkanlık haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. ''Nasıl olsa bir yasa daha çıkar'' diyerek rahatlığa kapılmanın yanlış olacağını kaydeden Çiçek, kredi kartıyla, bedavaymış gibi alış veriş yapılmaması gerektiğini söyledi.

İş kazaları ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Cemil Çiçek, bu kazaları en az seviyeye çekebilmek için sürekli devam eden çalışmaların olduğunu anlattı.

Son 5 yıllık istatistikler göz önüne alındığında, işçi sayısına göre, kaza sayısında yüzde 27 oranında azalma olduğunu belirten Çiçek, ''Sorunları kanunla çözmeye çalışıyoruz. Ancak, zihniyetin değişmezse, bu kanunlar da üzücü sonuçların ortadan kalkmasına yetmiyor. İş verenler, karlarını düşündüğü kadar çalışanları da düşünmesi gerekiyor'' diye konuştu.

Cemil Çiçek, şehit aileleri yardımlaşma derneklerine 2005'te 27 bin 412, 2006'da 177 bin 957, 2007'de 106 bin 268 lira yardım yapıldığını sözlerine ekledi.