BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
HABER /  MEDYA

Çiçek'in avukatından açıklama geldi

Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı olan İrem Çiçek, İnternet Haber'de yayınlanan bir haberle ilgili açıklama gönderdi.

Abone ol

Dursun Çiçek'in kızı ve aynı zamanda avukatı olan İrem Çiçek, İnternet Haber'de yayınlanan bir haberle ilgili açıklama gönderdi.

Açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

İnternet sitenizde bugün yayımlanan; "Dursun Çiçek'in Yalanı Ortaya Çıktı" başlıklı haberiniz, İnternet sitenizi takip eden biri olarak tarafsız yayınlarınıza olan inancımı temelden sarsmıştır.

Aynı konuda 07 Mart günü yayınlanan haberde yer alan gerçeklere ve müvekkilim Alb. Dursun ÇİÇEK'in 2003 yılından sonra Erzincan'a yolu bile düşmediğini kamuoyuna duyuran açıklamamıza rağmen, şaibeli hale gelen gizli tanıkların yalan ve iftira dolu açıklamalarına dayanan bu haberin sitenizde yayımlanması, okuyucuyu gerçek dışı bilgilerle kandırma ve yargısız infazdan başka bir şey değildir.

"Gizli tanık 'Munzur', Albay Çiçek'in, yapılanmayı ihbar eden eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt'u kastederek kendisi ve İlyas Meral'e şunları söylediğini anlattı: "Size verilen işi neden adam gibi yapmıyorsunuz. Bir savcıyı düşüremiyorsanız daha ne işe yararsınız, bomba mı istiyorsunuz, uyuşturucu mu istiyorsunuz, silah mı istiyorsunuz her şey hazır, siz yeter ki siz dediğimizi yapın, bu savcıyı ortadan kaldırın." Munzur, Çiçek'in daha sonra da Meral'e "Avda kaza kurşunu ile savcıyı bitirin" dediğini söyledi." şeklinde yer alan açıklamalar, okuyucuya gerçekmiş gibi, tarafsız yayın ilkeleri ve etik kuralları hiçe sayılarak iletilmiştir.Aynı haberde bizim bu konudaki açıklamamıza ve müvekkilim lehine olan diğer bilgilere yer verilmemesi şüphemizi desteklemektedir.

Müvekkilimin aylardır mesnetsiz ve peşin hükümlü yorumlarla suçlu ilan edilmesi, yargısız infazla birilerinin üzerine attığı suçu kabul etmeye zorlanması, insanlık ve hukuk dışıdır. 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanunun 9. Maddesi ve aynı kapsamdaki diğer yasal düzenlemelere istinaden, söz konusu haberin yayından kaldırılmasını, bu düzeltme cevabının aynı İnternet sitesinde yayımlanmasını, kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederiz.

Dursun ÇİÇEK'in Avukatı Stj. Av. İrem ÇİÇEK