BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir metrosuyla ilgili önemli açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir metrosunun ihale süreçleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin ihaleleri nasıl yaptığını, nasıl mevzuata uyduğunu 6 yıldır ispatladığını, Kamu İhale Kurumundan (KİK) kayırmacılık istemediklerini söyledi.

Partisindeki bir etkinlikte basın mensuplarının İzmir metrosuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, İzmir hafif raylı sistem 2. aşama tünel işleriyle İzmirspor ve Hatay İstasyonları İkmal İnşaatı yapım ihalesinin iptal edilmesine ilişkin KİK'in kararının yürütmesinin Ankara 7. İdare Mahkemesince durdurulduğunu, KİK'in bu kararın bozulmasına yönelik başvurusunun dün itibariyle reddedildiğini söyledi.

Metronun Bornova aksı için tekrar İdare Mahkemesine gidebileceklerini ifade eden Kocaoğlu, ''Ancak kamu kurumları arasında tartışmak yerine kente, ülkeye iş üretmek için böyle bir karardan vazgeçtik. Burada yeniden ihaleye çıkacağız'' dedi.

İZSU'nun şu anda 150'nin üzerinde büyük şantiyede çalıştığını, belediye şirketlerinin ihalelere çıktığını anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu:
''KİK diğer büyük belediyelere ve kamu kurumlarına hangi pencereden bakıyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesine ve kurumlarına da aynı pencereden bakması talebimizi paylaşmıştık. Yargı bizim elimizi güçlendirdi. Bu yargı kararından sonra KİK de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarda değerlendirme yaparken, başvuruları incelerken, bu tarafsızlık ilkesine hakkaniyetle uyar. Amacımız da buydu. Uyarlarsa hiçbir problem yok. İşlerimiz de tıkır tıkır yürür.

KAYIRMACILIK DEĞİL ADALET İSTİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleleri nasıl yaptığını nasıl mevzuata uyduğunu 6 senedir ispatlıyor. Biz kayırmacılık istemiyoruz. Biz adaletli hakkaniyetli evrensel hukuk kurallarına göre bize aynı pencerede bakılmasını istiyoruz.''