BIST 9.891
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.454,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Başbakan'a ilginç soru

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den Başbakan Erdoğan'a ilginç bir soru.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Başbakan Erdoğan'a, "12 Eylül Anayasasına 1982’de ‘evet’ mi verdin, ‘hayır’ mı verdin Başbakan. Önce bunu açıkla” diye sordu.

Bartın CHP İl Örgütü, dün gece Saft Otel’de kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte konuşan İnce, Türkiye’nin en büyük probleminin terör olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Açılımdan bu yana 150 civarında şehidimiz var. Neden böyle oldu? Terörle Mücadele Yasası'nın 6'ncı maddesinde terör örgütü liderine af getiriyorlardı. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedik. ‘Hayır. Af falan yok’ dediler. Sonra bizi dinlediler, geri çektiler. Özel koordinatör atadılar. Terörle mücadele üst kurulu kurdular. TOKİ dayanıklı karakol yapacaktı. Şimdi de profesyonel ordu çıktı karşımıza. Her gün farklı bir politika. Reşadiye baskınının altında başka şeyler aradılar. PKK çıktı, açıkladı. ‘Ben yaptım’ dedi. İskenderun’da birliğimiz basılıyor, arkasında İsrail’i arıyorlar. PKK çıktı, ‘ben yaptım’ dedi. Gediktepe'de saldırı oldu, ‘PKK bir taşerondur’ demeye başladılar. Sanki PKK’yı bir aklama çabası söz konusu burada. PKK çıkıyor ‘ben yaptım’ diyor onlar açılımdan medet umarak PKK’yı aklamaya çalışıyorlar.”

BAŞBAKAN TATİLDEN DÖNDÜ, KAVGA BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tatilden dönmesinin ardından kavgaların başladığını söyleyen Muharrem İnce, şöyle konuştu:

“Başbakan bir haftalık tatile gitti, memleket süt limandı. Hiçbir gerginlik yok, hiçbir kavga yok. Başbakan tatilden döndü Türkiye’de kavga başladı. Memlekette bu kadar çok sorun varken bir sabah açıyorsunuz gazeteleri, ‘3 çocuk yapın’ diyor. Kaç çocuk yapacağımızı ondan öğreniyoruz. ‘Alkol almayın, meyve yiyin’ diyor. Sana ne! İsteyen üzüm yer, isteyen şarap içer, isteyen bira içer, isteyen arpa yer. Hangi meyveyi yiyeceğimizi, kaç çocuk yapacağımızı senden mi öğreneceğiz?”

BAŞBAKAN'A 12 EYLÜL SORUSU

12 Eylül’de yapılacak olan referandum sonucunun ‘Evet’ çıkması durumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imparatorluğunun tescil edileceğini ifade eden Muharrem İnce, konuşmasını şöyle tamamladı:
“12 Eylül ihtilalinde CHP Genel Başkanı rahmetli Bülent Ecevit dil okulunda tutulurken, Deniz Baykal Zincirbozan'da zorunlu ikamette tutulurken, sen İETT’de futbol oynuyordun. 12 Eylül Anayasasına 1982’de ‘evet’ mi verdin, ‘hayır’ mı verdin Başbakan? Önce bunu açıkla. Sen, 12 Eylül’den hesap soracaksın da, 12 Eylül paşası Kenan Evren’i Çankaya Köşkü’nde ben mi ağırladım? Açılışlara Kenan Evren’le birlikte ben mi gittim, sen mi gittin? Bunun hesabını vereceksin önce. Şehit ve gazi ailelerine pozitif ayrımcılık getiriyormuş. Sen kimi kandırıyorsun? Şehit aileleri ellerinde al bayraklarla meclis kapısına geldiklerinde onları polis zoruyla sen püskürtmedin mi? Onları polislere sen dövdürmedin mi? Eğer bu anayasa değişikliğinden ’evet’ çıkarsa Recep Tayyip İmparatorluğunun tescili olur.”