BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Şakran açıklaması!

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu, Şakran Cezaevi Müdürüne ait ifadenin komisyonun görüşüymüş gibi lanse edildiğini bildirdi.

Abone ol

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Şakran Çocuk Cezaevindeki tecavüz ve işkence iddiaları geçtiğimiz gün basına yansımış ve Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu olarak aynı gün konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bu iddiaları Meclis gündemine taşıyacağımızı ve en kısa sürede Şakran’a bir ziyaret gerçekleştireceğimizi kamuoyu ile paylaşmıştık.

Komisyonumuz’un bundan önceki pek çok talebinde çocuk cezaevlerine ziyaret izni verilmemesine rağmen, bu son olayda Adalet Bakanlığı ile yaptığımız yazışmalar sonucunda Şakran Cezaevine ziyaret için izin verilmiştir. Bu bağlamda Komisyonumuz adına Şakran’a Muğla Milletvekilimiz Nurettin Demir gitmiş, kendisinin ziyareti sırasında eş zamanlı olarak Adalet Bakanlığı’ndan yetkililerin de Şakran Cezaevinde incelemelerde bulunduğuna şahitlik etmiştir.

Sn Demir, ziyaretin sonrasında cezaevi çıkışında sorulan bir soru üzerine söz konusu iddiaların yer aldığı evrakı Cezaevi Müdürüne sorduğunu ve bu evrakın tatbikat amaçlı olduğu yönünde Cezaevi Müdüründen cevap aldığını ‘tarafsızlık ilkesi’ gereği basınla paylaşmıştır. Ancak Cezaevi Müdürü’nün bu ifadesi sanki Komisyonumuzun görüşüymüş gibi basına yansımıştır. Yazışmalara ilişkin görüş Cezaevi Müdürüne ait olduğu gibi, bizler Cumhuriyet Halk Partisi Cezaevi Komisyonu üyeleri olarak haberin sahibi Sayın İsmail Saymaz’ın çalışmalarını yakınen takip ediyor ve kendisinin son derece titiz bir araştırmacı gazeteci olduğunu çok iyi biliyoruz.

Şakran’daki vahim iddiaların CHP Cezaevi Komisyonu olarak her platformda takipçisi olacağımızı, Cezaevi Müdürüne ait ifadenin Komisyonumuz görüşüymüş gibi lanse edilmesinden duyduğumuz üzüntüyü kamuoyunun ve basınımızın bir kez daha dikkatine sunarız.