BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  SEÇİM

CHP'deki son seçim anketinini sonuçları

7 Haziran seçim anketi bu kez CHP'den geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elindeki seçim seçim anketi sonuçlarını açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 genel seçimleri öncesi yaptırdıkları son anketin sonuçlarını gazetecilerle paylaştı.

Kılıçdaroğlu'na göre üç büyük ilde AK Parti'nin oyları yüzde 38'e düştü, CHP'nin oyu yüzde 35'e çıktı. CHP lideri, araştırmayı yapan şirketin adını ve ankete ilişkin ayrıntı vermedi.

7 Haziran seçimlerine saylı günler kala anketler ve partilerin iddialı oy oranları havada uçuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun son açıkladığı araştırma sonuçları yeni bir polemiğin fitilini ateşleyecek.

Bomba anket sonuçlarını miting için gittiği Niğde yolculuğu sırasında uçakta kendisine eşlik eden gazetecilere duyurdu. Kılıçdaroğlu ayrıca gündeme ilişkin diğer konularda açıklamalarda bulundu.
İşte Habertürk'te Düzgün Karadaş imzasıyla yer alan o haberde Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

ACIMASIZ BİR DİL
(Yavru vatan-kardeş vatan tartışması) Türkiye’nin, yardım yapıyor diye, KKTC’yi kendi emirlerinden çıkmayan, vesayeti altında bir devlet olarak dünyaya tanıtması doğru değil. Türkiye, büyüklüğüne yakışır şekilde pek çok ülkeye yardım yapabilir, ama o yardımı acımasız bir dille bir hükümranlık hakkıymış gibi kullanmak 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışmaz.

BAĞIMSIZ DEVLETTİR
(‘KKTC sizce yavru vatan değil mi?’ sorusu üzerine) KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak görüyoruz. Milletvekillerini halkın seçtiği, bağımsız parlamentosu olan bir devlettir. Demokrasi bilinci çok daha gelişmiş, yolsuzluklara karşı Türkiye’ye göre daha duyarlı. Dolayısıyla KKTC’ye saygı göstermek zorundayız. Her şeyi kendi arka bahçesi gören zihniyet, dozu biraz artırdı. Artık bağımsız ülkeleri de arka bahçeleri olarak görüyorlar, bu tehlikeli.

YARGI YOZLAŞTIRILDI: (Paralel yapı soruşturmasında yaşanan tahliye krizi) Son 13 yılda devletin en saygın kurumları Cumhuriyet tarihinde görülmemiş oranda yıpratıldı. Bunların başında yargı geliyor.

AKP KADROLARI YARGIYA DOLDURULDU
17/25 Aralık olayıyla hükümet-yargı işbirliği sona erdi. Önümüze yeni bir tablo çıktı. HSYK’da siyasal görüşe göre dağılan bir tablo var, milliyetçiler, AKP’liler, sosyal demokratlar ve paralelciler... Bu, yargının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşüren bir anlayış. Liyakata değil, siyasal görüşe göre yargı elemanı atandı. Avukatlık yapıp yargıya sınavsız geçenler, AKP’nin il-ilçe yönetim kadrolarında görev alanlardan seçildi.

‘UYGULAMIYORUM’ DİYEMEZ
Hiçbir makam “Ben yargı kararını uygulamıyorum” diyemez. Bu tartışmanın içine Cumhurbaşkanı’nın girmesi de doğru değil. Kendi konumunun farkında olmak zorunda. Yargı, sorunlarını iç dinamikleriyle çözmelidir. Dışarıdan müdahaleler sorunu daha da derinleştirir.

FARK AZALDI: AK Parti’nin oyları eriyor. Elime ulaşan yeni bir araştırmaya göre 3 büyük kentte (Ankara, İstanbul, İzmir) AKP’nin toplam oy oranı yüzde 38, bizim oylarımız yüzde 35. Fark, 3 puan.