BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Cenazesine devlet sahip çıktı

Sinop' ta geçirdiği motosiklet kazası sonucu ölen gencin cenazesine kimsesi olmadığı için, devlet sahip çıktı

Abone ol

Sinop'un Durağan İlçesi'nde iki gün önce motosikleti ile geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Cumali Pemez 'in cenazesi ailesi olmadığı için morgdan alınmayınca, 150 lira tutan masrafı devlet tarafından karşılanarak toprağa verildi. 

Sinop'un Durağan İlçesi Aşağı Karacaören Köyü Akbel Çayı mevkiinde iki gün önce meydana gelen trafik kazasında iddiaya göre motosikleti ile evine gitmek isteyen Cumali Pemez, 21 yaşındaki O.A.'nın kullandığı otomobil ile çarpışması sonucu hayatını kaybetti. 2008 yılında babası Mehmet Pemez'i kaybeden, daha sonra da annesi Fehmiye Pemez'in iki kardeşi ile ortada bıraktığı Cumali Pemez'in cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu 'nda otopsi yapıldıktan sonra memleketine getirildi.  

 Masrafları devlet ödedi

Burada hastane morgunda bulunan Pemez'in cenazesini kimse teslim almadı. Bunun üzerine komşuları Durağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bşvurarak yardım istedi.  Maddi durumu iyi olmayan ve kardeşlerine bakabilmek için gündelik olarak bulduğu işlerde çalışan Cumali Pemez'in cenaze masrafları Durağan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandı. Bugün 150 lira tutan kefen ve cenaze defin masraflarının karşılanması ile Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarıkadı Köyü'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Köy halkı da cenaze törenine katıldı. Cumali Pemez'in zihinsel engelli kardeşi Osman (17) ile Merve Pemez'in (14) ise koruma altına alınacağı belirtildi.