BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten flaş Akil İnsan açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik son kez toplanan Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili açıklamada bulundu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Akil İnsanlar Heyeti bölge başkan, başkanvekili, sekreter ve üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı sona erdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen ve yaklaşık 3,5 saat süren toplantıya, başbakan yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Mehmet Ulvi Saran da katıldı.

Toplantıya, Akil İnsanlar Heyeti üyeliğinden istifa eden Murat Belge ve Prof. Dr. Baskın Oran ile mazeret bildiren Kürşad Bumin ve Şemsi Bayraktar katılmadı.

7 bölgede çalışma yürüten heyet, Başbakan Erdoğan'a raporlarını sundu.

RAPORLARDA NELER VAR?

Toplantı sonrası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, açıklama yaptı. Toplantının son derece faydalı, güzel, sevecen ortamda gerçekleştiğini söyleyen Çelik, ''Raporlarda çözümle ilgili olması ve olmaması gerekenler var. Raporlarda tespit ve teşhişler var. Tüm raporlar hükümet tarafından alındı.En ince detayına kadar değerlendirme yapılacak. 7 bölgenin getirdiği rapor birleştirilecek.'' dedi.

Çelik, Başbakan Erdoğan'a sunulan raporların içeriğiyle ilgili şunları söyledi:

"Başbakan'a sunulan raporlarda bir kere tespitler var. Problem nedir? Bunun tespitleri var. Sonra vatandaşın koyduğu teşhisler var. Neticede her bölge heyeti vatandaşın ağzından çözüm önerilerini, tedavi yöntemlerini sunuyor. Bunun yanında insanların hayalleri, umutları, korkuları var. Anayasa meselesinden dine varıncaya kadar, Alevi meselesinden Cem evi meselesine kadar tespit edilmiş sorunlar ve çözüm önerileri sunuluyor."

Raporlarda çözümle ilgili olması ve olmaması gerekenler var. Raporlarda tespit ve teşhişler var. Tüm raporlar hükümet tarafından alındı.En ince detayına kadar değerlendirme yapılacak. 7 bölgenin getirdiği rapor birleştirilecek. Akil insanların çalışmaları esnasında Türkiye'de hür tartışma ortamları oluştu. Tüm ideolojik gruplar problemlerini dillendirdi. Genel olarak Türkiye çapında çözüm sürecine destek bulunduğunu ifade ettiler. Kategorize ederseniz 'Çözüm sürecini kayıtsız şartsız destekleyenler, Kayıtsız şartsız desteklemiyorum diyenler, Destekliyorum ama endişelerim var diyenler var' gibi endişeler dile getirildi.

SÜREÇ HOKUS POKUS YÖNTEMİ İLE BİTMEZ

Bu adı çözüm süreci bu boyacı küpü hokus pokus yöntemi ile bitmez. 30 yıldır yapılan tahribat var. HErkes yıkabilir ama herkes yapamaz.Bu gemide hep birlikteyiz. Eğer yurtseverlik diye bir şey varsa medyanın medya olarak muhalefetin muhalefet olarak sorumluluğu var. Son derece faydalı, güzel, sevecen ortamda toplantı gerçekleşmiştir. 

SÜREÇ GİTTİ GELDİ DİYE DURUM YOK

Bizim açımızdan süreç gitti geldi diye durum yok. Demirtaş böyle yorum yaptıysa kendisine sormak lazım. 

Gezi Parkı ile ilgili olarak bir kelime geçmedi. Ben buraya gelene kadar konu geçmedi. Konu çözüm süreci ile ilgilidir.

Medyanın, heyetin çalışmaları sırasında küçük grupların eylemlerini öne çıkarmasından, esas yapılan işin görülmemesinden şikayetçi oldular.

Şehit ve gazi ailelerinin süreci desteklediklerini söylediler. Türkiye genelinde çözüm sürecine çok büyük destek olduğunu belirttiler.

İnsanlar çözüm sürecinin ne olduğunu öğrendikten sonra destek oluyorlar.

Sihirbaz gibi şapkadan tavşan çıkararak bu işi bitirilemez, bu bir süreç. 30 yıllık bir tahribat var, herkes yıkabilir ama yapamaz. Bu gemide hepimiz birlikteyiz, birinci, ikinci mevkide de olsak batarsa hepimiz helak oluruz.

Selahattin Demirtaş, ‘süreç gitti, geldi’ dediyse kendisine sormak lazım. Bu meseleyi yalnız Kürt meselesi olarak görmemeliyiz.

Ben buraya gelene kadar toplantıda Gezi Parkı ile ilgili bir kelime dahi geçmedi.

Heyetin görev süresi 2 aydı ve son toplantısını yaptı. Çözüm sürecine karşı çıkanlar azınlıkta kaldı."

GÖREVLERİ SONA ERDİ

Akil İnsanlar Heyetinde bulunan insanlar önemli insanlar. Akil İnsanlar Heyeti  altında oluşturulan heyetin görev süresi 2 aydı ve o süre bugün bitti.

 akiller-final-toplantisi.20130627003922.jpg