BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  GÜNCEL

Anaokulunda taciz velileri ayaklandırdı

Belçika'da anaokulu öğrencilerine cinsel taciz, velileri sokağa döktü.

Abone ol

Belçika'da anaokuluna giden küçük çocuklara yönelik bayan öğretmenin cinsel tacizi, büyük tepki çekti. Anvers Adliye Sarayı önünde toplanan çok sayıda öfkeli anne 'Ellerinizi çocuklarımızın bedeninden çekin' diye tepki gösterdi.

Belçika'nın Anvers şehrinde yaşları 3 ila 4 arasında anaokulu birinci sınıfa giden öğrencilere yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddialarının doktor raporlarıyla belgelenmesi üzerine, çocukların yakınları Adliye Sarayı önünde protesto eyleminde bulundu. On gündür Belçika kamuoyunda çalkantılara neden olan çocuklara yönelik insanlık dışı muamele iddiaları, gündemdeki sıcaklığını koruyor. 'De Blokkendoos' isimli anaokulunda görev yapan M(23) isimli Belçikalı bayan öğretmenin anaokulu birinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Doktor belgelerinden sonra savcılığa suç duyurusunda bulunan aile sayısının ikiden beşe çıkması olaya farklı bir boyut kazandırdı.

Adliye Sarayı'nın önünde toplanan çok sayıda anne ve çocukları ağızlarını bantlayarak adeta 'sessiz çığlık' attılar. Yapılan basın açıklamasında burada toplanmalarının sebebinin ırk, dil, renk ayrımı yapmadan küçücük çocuklara yönelik yapılan insanlık dışı muameleyi kınamak olduğu kaydedildi. Taşıdıkları döviz ve pankartlarda 'Çocuklara dokunmayın', 'Gözyaşların dili olsaydı çok şeyleri anlatırdı', 'Ne yapıyorsun?', 'Çocuk hakları nerede' gibi yazılara yer verilen protesto eylemi alınan yoğun güvenlik önlemlerine karşın olaysız şekilde sona erdi.