BIST 10.108
DOLAR 32,39
EURO 34,69
ALTIN 2.410,36
HABER /  DÜNYA

Tuna: Avrupa’dan otobüslerle insanlar gelmeye başladı

Yenişafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, yabancıların Türkiye’de büyük bir eylem hazırlığında olduğunu iddia etti.<br/>A Haber’de Özge Özsağman...

Abone ol

Yenişafak Gazetesi yazarı Salih Tuna, yabancıların Türkiye’de büyük bir eylem hazırlığında olduğunu iddia etti.
A Haber’de Özge Özsağman’ın sunduğu "Pazartesi Sendromu"nda Gezi Parkı olayları ve masaya yatırıldı. Programın konukları arasında bulunan Gazeteci Salih Tuna’nın iddiaları ise geceye damga vurdu. Gezi Parkı olaylarının bitmediğini söyleyen Tuna, yasa dışı örgütlerin kenara çekilmesinin daha vahim sonuçlar doğurabileceğini söyledi. Tuna, “Daha önce AB’den fonlanan ne kadar dernek varsa, Beyoğlu’nun arka sokaklarında tavşanın arka bacağını sevenler derneği de dahil olmak üzere hepsi prova yapıyor. Önceki gün eşcinseller yürüdü, başka bir gün başkaları yürüyecek. Sonra topyekun bir yürüyüş söz konusu olacak. Bunun için bir provokasyona ihtiyaç var. Harekete geçirmek istedikleri fay hattı var. O hattın ismini telaffuz etmek istemiyorum, çok can sıkıcı bir durum bu” dedi.

“AVRUPA’NIN BAZI MERKEZLERİNDEKİ İNSANLAR OTOBÜSLE GELMEYE BAŞLADI”
Avrupa’nın bazı merkezlerinden otobüsle insanların Türkiye’ye geldiğini söyleyen Tuna, “Oralarda dolaşılıyor, eylem planı konusunda arazi öncesi çalışmalar yapılıyor. Başka bir ülkede mesela Almanya’da bu tür çalışmalarda 10 dakika bulunamazsınız, anında sınır dışı edilirsiniz. Bunlara neden göz yumuluyor bilmiyorum. Çok önemli bir hazırlık söz konusu. Bu hazırlığın ne kadar görülüp görülmediği konusunda soruyu ortaya koymak istedim. Almanya gibi bir devletin Der Spiegel’de özetlenebilecek tutumu… Herhalde yargıya, referanduma boyun eğme diyorlar bilmiyorum” şeklinde konuştu.