BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  MEDYA

Can Dündar'dan canlı yayında istifa mesajı!

Can Dündar, Artı 1 ekranlarında Canlı Gaste'yi kapatırken istifa mesajı vererek seyirciye veda etti...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
NTV'den kovulduktan sonra Artı 1 ekranlarında Canlı Gaste'yi hazırlayan gazeteci Can Dündar canlı yayında istifa mesajı vererek veda anonsu yaptı.

ARTI BİR'DE YENİ BİR DEPREM

Dündar Artı Bir TV'de 3 aydır hazırladığı Canlı Gaste'yi kapatırken manidar mesajlar verdikten sonra "bizden şimdilik bu kadar" diyerek veda etti. Diğer yandan Mustafa Toklucu, Twitter'da Dündar'ın istifa ettiğini duyururken "Artı 1 TV -ikinci defa- sizlere ömür. Çok kişi istifa etmiş, belli ki arkası gelecek. Can Dündar da az önce yayında veda etti." dedi.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

Dündar'ın istifa mesajı vermesinin sebebi bilinmezken kanalda maaşların düzenli ödenmediği ve çalışanlardaki rahatsızlığın Dündar'ı istifaya ittiği iddia edildi. Diğer yandan Dündar'ın veda mesajındaki sansür ve oto sansür vurgusu Artı Bir'in Gezi sürecinde yaşadığı tartışmaları hatırlattı. Kanaldan o dönem istifa eden çok sayıda isim yönetimin Gezi haberlerine sınırlama getirmeye çalıştığını iddia etmişti. Dündar'ın ses kayıtları üzerinden yaşanan tartışmaları ekrana taşımasının Artı Bir yönetiminden tepki görmesi de bir diğer ihtimale işaret ediyor.

SANSÜR VE OTO SANSÜRE İZİN VERMEDİK

"3 aydır bu kanaldayız. Yetenekli bir kadroyla çıkardık bu gazeteyi. Canla başla çalıştık. Türkiye'nin sansür ve otosansürle baş etmeye çalıştığı bir dönemde, sansür ve otosansüre izin vermedik. Kimsenin sözcüsü olmadık, herkes bir taraf çekmeye çalışırken biz doğrunun yanından ayrılmadık. Size bilmey ehakkınız olan gerçekleri iletmeye çalıştık. Bizden şimdilik bu kadar..."

İşte Dündar'ın canlı yayındaki veda mesajı: