BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.443,05
HABER /  MEDYA

Cadı avı mektubu ters köşeye yatırdı

Askeri casusluk davası mağdurlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesini istediği mektubu köşesinde paylaştı.

Abone ol

Gazeteci yazar Akif Beki, "Erdoğan'a yollanmış cadı avı mektubu" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Cemaat çevrelerinin 'cadı avı' söylemini bu kez Akif Beki, 'paralel yapının' kumpası olarak nitelenen İzmir'deki askeri casusluk davası mağdurları için kullandı.

Suçlamalardaki çelişkiler, düzmece deliller, kumpas izlenimi veren tutarsızlıklarla anılan dava gündemdeki yerini koruyor. Davanın sanıkları mağdur olduklarını savunarak seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Erdoğan'a ulaştırılması için kendisine iletilen e-postayı bugünkü yazısına taşıdı.

'İstanbul ve İzmir Askeri Casusluk Kumpası Mağduru Bürokratlar Platformu adına bir grup mağdur ve aileleri' adına yazılan e-mektupta neler var? Yazar, mektubun can alıcı bölümlerini aktarıyor:

1500 BÜROKRAT FİŞLENDİ

"Sayın Cumhurbaşkanım; Bizler, kamuoyunda istanbul ve İzmir Askeri Casusluk Davaları olarak bilinen... Paralel yapı tarafından sahte bilgi ve belgelerle oluşturulmuş kumpasta, çirkin, ahlaksız ve alçakça fişlemelerle mağdur edilmiş değişik kamu kurum ve kuruluşunda çalışan bürokratlarız.
... Askeri Casusluk kumpasları, alçakça ve ahlaksızca binlerce masum bürokratı hem casus hem de fuhuşçu olarak tasfiye etmek ve itibarsız/aştırmak amacıyla oluşturulmuştur.
Kamuoyu, bugüne kadar daha çok özgürlükleri ellerinden alındığı için asker sanıkların mağduriyetlerinden haberdar olmuş, ancak davada sözde mağdur olarak fişlenen bürokratlann mağduriyetleri ne yazık ki istenen ölçüde ilgi çekmemiştir.

Değişik kurumlardan yaklaşık 1500 bürokratın fişlendiği kumpasta, kurumlarının çoğunluğu ismi geçen bürokratları için hiçbir işlem yapmazken TÜBİTAK ile Hazine Müsteşarlığı. Merkez Bankası ve BDDK gibi ekonomi kurumlarında ismi geçen bürokratlara. mahkeme sonucunu beklemeksizin en hafifinden en ağınna kadar çeşitli disiplin cezalan verilmiş, bazıları görevden alınmış, hatta bazıları da meslekten ihraç edilerek adeta bir kıyım yapılmıştır. İdari yargıya başvuranların büyük çoğunluğu davaları kazanmış olmalarına rağmen, sadece Merkez Bankası bu kişileri görevlerine iade etmiş, Hazine Müsteşarlığı ise en ağır kıyımı yapmasına rağmen bugüne kadar ne göreve iade ne de iadeiitibar yapmış, hatta dava açanları dışlayarak mobbinge maruz bırakmıştır.

DETAYLI SORUŞTURULSUN

Sayın Cumhurbaşkanım; İstanbul ve İzmir askeri casusluk kumpaslarının deşifresi için size bağlı Devlet Denetleme Kurulu nu ivedilikle görevlendirip, öncelikle kumpasların mağdurlarından başlayarak, soruşturmalan yapan müfettişler, cezayı veren amirler ve kurumlarında bu amirleri ceza vermeye zorlayan yönetici, disiplin kurulu üyeleri ve hukuk müşavirleri ile İzmir Cumhuriyet Savcısı'nı kurumlara çağırıp üst düzey yöneticileri iknaya çalışan birim amirlerinin detaylı olarak soruşturulması hususunu yüksek takdirlerinize arz ediyoruz..."

Gerçeğin ne olduğunu ortaya çıkarmayı, adli ve idari soruşturmalara bırakıyorum. Benim mektuptan çıkardığım sonuca gelince...
'Cadı avı' diyorlardı, buyurun size en mükemmelinden bir cadı avı kurgusu. Uzun metrajlı bir filmi, en az 5 perdelik tiyatrosu, 10 sezonluk TV dizisi ve en alasından bir üçleme romanı bile olur.