BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  GÜNCEL

‘Burcu’nun telefonunda sanıkla görüntüleri var’

Manken Burcu Çağlayan’ın ölümüyle ilgili davada sanık avukatının bu iddiası üzerine 4 yıldır adli emanette olan telefonun incelenmesine karar verildi.

Abone ol

ANTALYA’da bir deri mağazasında mankenlik yapan 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, Temmuz 2010’da 34 yaşındaki İbrahim T.’nin 5’inci kattaki evinin balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Savcının 4 yıl süren araştırması sonunda İbrahim T. hakkında ’kasten adam öldürme’, arkadaşı Murat E. hakkında ise ‘kasten adam öldürmeye yardım etme’ suçlamasıyla dava açıldı.

Önceki gün yapılan duruşma şarkıcı Elnur tanık olarak dinlendi. Elnur, “Sahne aldığım mekanlara gelirdi. Yanında her zaman değişik kadınlar olurdu. Olay gecesi İbrahim T. çıktığım gece kulübüne geldi ancak yanında Burcu hanım var mıydı, yok muydu hatırlamıyorum” dedi. İbrahim T.’nin avukatları, savcılık emanetinde 4 yıldır tutulan Burcu Çağlayan’ın cep telefonunda İbrahim T. ile çekilmiş görüntüleri olduğunu belirterek, bunların delil olarak izlenmesini talep etti. Avukatlar ayrıca “Mahkeme, tutuklanmayacağına dair güvence verirse müvekkilimiz duruşmalara gelip ifade vermeye hazır” dedi. Cep telefonunda yer aldığı iddia edilen görüntülerin izlenmesine karar veren mahkeme, İbrahim T.’nin tutuklanmayacağına dair güvenceyi ise reddetti ve tutuklama kararını kaldırmadı.

Niye attın kızı!

Burcu Çağlayan davasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker’in hazırladığı iddianamede görgü tanıklarından Baran Yıldırımcan’ın, “5’inci kattaki bir erkek kafasını duvarlara vuruyordu. Daha kısa boylu olan onu sakinleştirmeye çalışıyor ve ’Niye attın kızı, giy pantolonunu’ diyordu” ifadesi yer almıştı. Tanıklardan Ece Kaya ise “Burcu bana İbrahim T.’nin kendisini bir başka kadınla sevişmeye zorladığını anlatmıştı” diye ifade vermişti.