BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Bugün kar yağacak 10 il

Bahar havalarından çıkıp, kışa giriyoruz. Sıcaklık hızla düşecek. Bu hafta kar geliyor. İşte bugün ve tüm hafta kar

Abone ol

Ilık başlayan ocak ayında, bu hafta sıcaklıklar hızla düşerek, mevsim ortlamasına kadar gerileyecek ve bir çok bölgede bu hafta yağışlı geçecek. Haftanın ikinci yarısı doğu bölgelere yine kar yağışı geliyor. 

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 5 - 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 

Kar yağışı beklenen iller:

Pazartesi: Eskişehir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Kulu, Çankırı, Çorum, Yozgat, Kayseri, Sivas, Kangal, Gümüşhane

Salı: Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Ardahan, Kars, Ağrı

Çarşamba: Eskişehir, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Kulu, Çankırı, Çorum, Amasya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kangal, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan, Bayburt

Perşembe: Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Malatya, , Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan

Cuma: Çankırı, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Kulu, Malatya, Elazığ



Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da bu hafta sıcaklık her gün biraz düşecek. Bugün hafif yağmur var ama güneş de görülebilecek, yarın hava daha kapalı ve soğuk, Çarşamba’dan itibaren yağmur daha uzun sağanaklar şeklinde yağacak. Ankara yağışlı, İzmir'de yağmur gün içinde hafifleyecek ve güneş görülecek. Bursa soğuyor, Uludağ hafif kar yağışlı, Adana bir ara yağmurlu olacak.

Bölgelere doğru hava durumu

Marmara genelindeki geceki yağış bugün Bursa, Kocaeli, Sakarya arasında etkili. Trakya’dan başlayarak güneş görülüyor. Haftanın ikinci yarısı daha soğuk hava ve daha uzun süreli yağışlar olacak.

İç Anadolu'da
bugün hava 6 derece birden soğudu, bölge genelinde sağanak yağmur etkili, Sivas'ta bu akşama doğru kar yağışı da görülebilir. Yarın bölgede çok zayıf yağışlar olacak.

Bugün Ege de soğuyor, geceki yağış, sabah sürse de, gün ortası kıyılarda güneş görülebilecek. Yarın Güney Ege’de, Çarşamba ise Ege'nin tüm kentlerde yine yağış var.

Akdeniz’de bugün kısa süreli yağmurla, beraber güneş te görülüyor. Ancak yarından itibaren güneyde hava daha kapalı ve soğuk olacak, Çarşamba daha kuvvetli sağanaklar başlayacak.

Doğu Anadolu akşam bulutlanacak ve Malatya’ya yağmur gelecek. Gece Erzurum-Kars, Ağrı arasında oluşan dondurucu soğuk, bu gece havanın bulutlanmasıyla hafifleyecek. Çarşamba bu bölgeye yine kar geliyor.

Batı Kradeniz bugün en çok soğuyan bölge: sıcaklık 7-8 derece birden düştü ve yağış gündüz Bolu’dan-Samsun’a, akşam ise Rize’ye kadar kuvvetli yağacak, Bolu ve Karabük'ün dağlarında ise kar bekleniyor.