BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

Çek arabanı birazdan olaylar çıkacak!

Bir kişinin kalp krizi sonucu öldüğü Selendi'de linç öncesi sarsıcı iddialar: Önce elektrikler kesildi ardından ise...

Abone ol

Manisa'nın Selendi ilçesinde araştırma yapan Taraf muhabiri Sadık Güleç'in haberi gündeme damgasını vuracak gibi.

Güleç'in haberine göre ilçeye kilim satmak üzere gelen bir satıcıya "birileri" olay yerinden uzaklaşması gerektiğini, birazdan olaylar çıkacağını ve Romanları ilçeden süreceklerini söylediler.

ÖNCE ELEKTRİKLER KESİLDİ SONRA...

Salihli'de yaşayan bir Roman'ın Selendi'deki olaylara ilişkin tanıklığı "olaylar önceden biliniyor muydu?" kuşkusunu doğuruyor.

Gördes'teki Roman Derneği'ne bu konuda yazılı anlatımda bulunan tanık, gerekirse resmi makamlara iade verebileceğini belirtiyor. İsmi bizde saklı olan tanığın anlatımları şöyle: "Olayların başlamasından yarım saat önce Selendi'de Sanayi yolu üzerinde arabamı park ederek içinde yatmaya karar verdim. Amacım sabah kalkarak Selendi köylerine gitmekti. Hemen arkama 64 plaka mavi bir Doğan geldi. Ben sivil polis olduklarını düşündüm. Biri yarıma geldi 'arabanı buradan çek. Selendi halkı Romanlara baskın yapacak. Arabana zarar gelmesin. Arabayı karşı petrolün oraya çek' dedi.

ROMANLARI BURADAN SÜRECEĞİZ!

O benim Roman olduğumu anlamadı. Selendili olmadığım için tanımadılar. Arabayı karşıda bulunan Belediye petrol istasyonuna çektim. Arabayı çektikten 10 dakika sonra ilçenin elektrikleri komple kesildi. Bu sırada arkama bir ekip arabası yanaştı. Elektrikler kesildiği anda polis ekipleri lambalarını söndürdüler. Aradan beş dakika geçtikten sonra elektrikler geldi. Bu sırada oraya 200 kişi toplandı. Arabadan inerek yanlarına gittim. Birine
'kardeş burada ne oluyor?' dedim. 'Senin haberin yok mu? Romanları buradan süreceğiz' dedi. Sonra tekrar 'senin bilgin yok mu?' diye sordu. 'Ben buralı değilim, Salihlili pazarcıyım' deyince 'ne satıyorsun' dedi. 'Halı, kilim deyince küfür ederek 'sen de Çingene misin?' diye sordu. Çünkü bu işleri daha çok Romanlar yapar. Baktım durum sakat oradan uzaklaştım."