BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu gizli bilginin yerini söyledi

Günlerdir Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapılıyor ama eski asker Pamukoğlu "gizli bilgi orda olmaz" dedi, yerini söyledi.

Abone ol

HEPAR Lideri Pamukoğlu, kozmik aramanın tam bir ortaoyunu olduğunu söyledi ve gizli bilgiyi yanlış yerde arıyorlar diyerek ”Gizli bilgi Genelkurmay’ın kozmik odasındadır. Aranan yere bakın, onca belgenin içinde böyle saçma suikast emri mi olur?“ diye konuştu...

Ankara’nın asker kökenli en ilgi çekici Genel Başkanı Osman Pamukoğlu kozmik araştırma, suikast iddialarıyla ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı.

Vatan'a göre; kendisine ”Faşist“ diyenlere , ”Allah akıl fikir versin. Onlar Hitler ve Mussolini’yi de asker sanıyordur“ cevabı veren Pamukoğlu, ”Özgürlükçü“ olduğunu söyledi.

İşte Hakkari’de Dağ ve Komando Tugayı Komutanlığı yapan, pek çok madalyası bulunan HEPAR Lideri Pamukoğlu’ndan ”Kozmik analizler“:

HANGİ DELİLLERE DAYANARAK SUİKAST DİYORLAR

Tam bir tuluat. Orta oyunu sahneliyorlar. Hangi delillere dayanarak suikast olduğu söyleniyor? TSK’nın özel kuvvetleri ve içindeki Seferberlik Tetkik Kurulu varsa, bilinen işleri çerçevesinde oraya mensup subayların mahallelerde, sokaklarda bulunmaları, birilerini izlemeleri çok doğal. Bu gizli kapaklı, illegal bir örgüt değil. Subayların falan yerde görülmeleri ve birden bire ’Suikast düşünceleri var’ değerlendirmeleri çok abes. İktidarın her zaman yaptığı gibi kendini mağdur göstererek, ’Bizimle uğraşıyorlar” mesajısı vermesi. Aşçıların, teknisyenlerin yakalanması ise tam bir komedi. Bunların suikast meselesi rahmetli İsmail Dümbüllü’nün konusu. Rahmetli yaşasaydı hal ve tavırlarından -çikolata, patatesten- yüzlerce skeç yapardı.

İSTİHBARATÇI ELİNDE KAĞITLA, KROKİYLE DOLAŞMAZ

Bu işleri yapacak özel kuvvetler, subaylar iki cadde bir apartmanın adını aklında tutamayacaksa komedidir. Yapanlar beceriksiz demektir. İstihbaratla ilgili insanlar çok zeki olmak zorunda. İstihbaratçı, elinde cebinde falan kağıtla dolaşmaz. Genelkurmay, ’subaylar bölgede şu maksatla bulunuyor’ dedikten sonra ’hayır senin dediğini kabul etmiyorum’diyerek kozmik oda, vesaireye hakim sokmak normal değildir. Hukuk bunu gerektiriyor, deniyor ama hukuku da yapan insanlar. Yarın başkası başka hukuk yapar ona sadık olmak zorundasınız.

SUİKASTİN YAZILI EMRİ OLUR MU?

Kozmik oda araması bu kadar sürer mi? Üstelik var sayalım ki birilerine suikast emri var. Yahu bunun yazılı emri olur mu? Bunu düşünmek bir defa aymazlık. Yani siz kanunsuz bir şey yapacaksınız, bunu da yazılı emre çevireceksiniz. Mümkün mü? Bunu zaten o odada bulmak mümkün değil. Devletin güvenliği, işgal altında ülkede yapılacak şeylerle ilgili dokümanların arasında böyle bir saçma yazılı emir olur mu? O zaman ne arıyorsunuz orada? Amaç devleti zayıflatmak. Kürt açılımı da kozmik oda aramaları da bunun bir parçasıdır.

SEFERBERLİK TETKİK KURULU'NUN AVRUPA'DAKİ ADI GLADİO

Seferberlik Tetkik Kurulu 1950’li yıllarda Sovyetler’e karşı ABD’nin kurdurduğu bir kurumdur. Ama artık ne SSCB’si? Türkiye’yi işgal edecek güç ve tehlike yok. Avrupa’da da Gladio denilen kurum aynıdır. Avrupa bir kısmını kapattı. Bizim tutmamızın da anlamı yok. Tuttuğunuz sürece devamlı bir şeyler sıçrar ortaya. 

BAŞBAKANLIKTAKİ ÖRTÜLÜ ÖDENEĞİ NE İÇİN KULLANIYORLAR?

Kaldırırsın biter. Kaldırılmalı da. Kim kimi işgal edecek ki? Ayrıca o odaya girilecekse bunu hakim, savcıyla yapmanıza gerek yok. Çağırırsınız Genelkurmay Başkanı’nı, ’Faaliyeti nedir, ne yapıyor?’diye sorarsanız. İşe yarıyor mu? Konuşur, kapatın dersiniz biter. Ama devamlı ’Bize hareket mi, darbe mi’ tereddütüyle yaşayan bir iktidar var. Tereddütle yaşadığı için hayatı kendine ve halka zehir ediyor. Genelkurmay Başkanıyla her hafta görüşüyor, MGK var. Bir defa konuşmaya korkuyor. Şu da sakat: Devlet gizlidir. O zaman Başbakanlık’taki örtülü ödeneği soralım. Ne için kullanıyorlar?

GİZLİ ŞEY ZATEN ORADA DURMAZ

Herşeyin bir sınırı var. Sonra çok gizli bir şey, kozmik. Genelkurmay’ın bir astının astının Kirazlıdere’deki binasında mı durur? Gizli şey ya Genelkurmay’da ya bakanlıklarda durur. Bunu astlara devredemezsiniz. Gizli bilgi Genelkurmay’ın kasalarında, kozmik odalarında durur. Ya da varsa kuvvet komutanlığının kendi binasında olur. Astının astında böyle şeyler olmaz. O belgeyi aradığın yere bak.