BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  SPOR

Galatasaraylı Keita ateş altında

Togo Milli Takımı"na yapılan saldırıyı üstlenen FLEC örgütü, yeni eylemler düzenleyeceği uyarısını yaptı.

Abone ol

Togo Milli Takımı’na yapılan saldırıyı üstlenen FLEC örgütü, yeni eylemler düzenleyeceği uyarısını yaptı. Galatasaraylı Kader Keita’yı kadrosunda barındıran Fildişi Sahilleri maçlarını, FLEC’in faaliyet gösterdiği Cabinda’da oynayacak

Angola’da dün başlayan Afrika Uluslar Kupası’nda futbolun önüne Togo Milli Takımı’na yapılan kanlı saldırı ve eylemi gerçekleştiren örgütün tehditleri geçti.

3 kişinin ölümüne, 9 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı gerçekleştiren FLEC adlı ayrılıkçı örgütten yapılan açıklamada, benzer terör eylemlerinin devam edeceğine yönelik tehdit “Silahlar konuşmaya devam edecek” şeklindeki ifadelerle dile getirildi.

FLEC örgütü, yoğun olarak ülkenin Cabinda eyaletinde faaliyet gösteriyor ve bölgenin Angola’dan bağımsızlığı için mücadele ediyor. Galatasaraylı Kader Keita’nın formasını giydiği Fildişi Sahilleri Milli Takımı’nın da yer aldığı B Grubu maçları da bu bölgede oynanacak. Teröristlerin tehditleri, sarı-kırmızılı futbolcu ve diğer oyuncuların da içinde bulundukları tehlikeyi gözler önüne serdi. Fildişi Sahilleri, gruptaki ilk maçında bugün TSİ 18.00’de Burkina Faso ile karşılaşacak.

‘Cabinda’da niye oynuyoruz?’
Afrika Futbol Konfederasyonu’nun (CAF) Kamerunlu Başkanı Issa Hayatou’nun, Togo Milli Takımı’na yapılan saldırıya rağmen B Grubu maçlarının daha önce planlandığı gibi Cabinda’da oynanacağını açıklaması, akıllara “Acaba yeni bir saldırı gerçekleşir mi?” sorusunu getirdi.
Saldırya uğrayan Togo Milli Takımı fubolcularından Thomas Dossevi’nin, Fransız Haber Ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada “Hepimiz şoktayız. Maçlarımızı niye Cabinda’da oynadığımızı merak ediyoruz. Savaşın sürdüğü bir bölgede nasıl bir turnuva organize edebilirsiniz. Hükümetimiz, güvenliğimizle ilgili olarak Angolalı ve CAF yetkililerinden yeteri kadar garanti alamadı” diye konuştu.

‘Silahlar konuşacak’ uyarısı
FLEC’in sürgünde bulunan genel sekreteri Rodrigues Mingas’ın, AFP’ye verdiği demeçte kullandığı “Saldırılar devam edecek. Çünkü ülke bir savaş içinde. Kupa başlamadan iki ay önce Hayatou’ya mektup yazdık. Ona, burada maçların oynanmaması konusunda uyarıda bulunduk. Ama uyarılarımızı dikkate almadılar. Silahlar konuşmaya devam edecek” şeklinde sözleri, turnuva boyunca Angola’daki saldırıların devam edeceğine yönelik endişeleri daha da artttırdı.