BIST 10.616
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL

CIA bombacısının vatandaşlık isteği

Afganistan'da CIA üssüne saldırı düzenleyen intihar bombacısı Abumallal'ın eşiyle son görüşmesinin kayıtlarına ulaşıldı.

Abone ol

Afganistan’da CIA üssüne saldırı düzenleyen intihar bombacısı Ürdünlü Homam Khaleel Mohammad Abumallal’ın eşiyle yaptığı son görüşmede “Türk vatandaşı olmak istiyorum. Bunun için ne gerekliyse araştır” dediği ortaya çıktı.

Türk eşin de, internet üzerinden iki çocuğunun fotoğrafını kocasına gönderdiğini tespit eden polis, çiftin sanal ortamda yaptığı tüm görüşmeleri inceleme altına aldı.

Afganistan’daki CIA üssüne saldırı düzenleyen Ürdünlü intihar bombacısı Homam Khaleel Mohammad Abumallal’la ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Eşi Defne Mohammad Abumallal’ın polisteki sorgusunda “İnternette chat yaparken tanıştığım eşimle ayrı kaldığımız zamanlar MSN’de görüşüyorduk. 26 Ekim günü Leyla ve Lina isimli iki çocuğumla İstanbul’a geldim. Eşim de işlerini bitirdikten sonra Türkiye’ye gelecekti. Bu süreç içerisinde internet üzerinden sohbet ediyorduk. Son görüşmemizde çocuklarını kameradan izledi. Sonra da fotoğraflarını istedi. Kendisine birkaç fotoğrafımızı gönderdim. Bana ‘Türk vatandaşı olmak istiyorum. Bunun için ne gerekliyse araştır. Ona göre hazırlık yapacağım. Artık hayatıma Türkiye’de devam etmek istiyorum’ dedi. Bu habere çok sevindim. Sohbet sırasında şüpheli bir durum yoktu. Her zamanki gibi normal konuşuyordu. Soğukkanlıydı. Konuşmamızı, ‘Kendinize iyi bakın’ diyerek bitirdi” dediği öğrenildi.

ÇOCUKLARININ HABERİ YOK

Defne Bayrak’ın çocukları Leyla ve Lina’nın babalarının öldüğünden haberi olmadığı en uygun zamanda kendilerine anlatacağını söylediği öğrenildi. Polis soruşturma kapsamında Homam Khaleel Mohammad Abumallal ve eşinin sohbet sitelerindeki kayıtlarını incelemeye başladı.