BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Bu ne hız Yaşar Okuyan!

Yaşar Okuyan'a yetişilemiyor. Tecrübeli siyasetçi sürpriz bir birleşmeye imza attı.

Abone ol

Yaşar Okuyan dümeni HYP'ye kırdı. 22 Temmuz seçimlerinde CHP'ye katılan ancak aday olmayan Yaşar Okuyan, partisiyle birlikte HYP'ye katıldı.

HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk ile kendini fesheden HÜRPARTİ'nin Genel Başkanı Yaşar Okuyan, dün HYP Genel Merkezi'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ANADOLU HÜMANİZMİ

Öztürk, birleşmeyi, bir alternatif oluşturmak üzere samimiyet ortamında, "tereyağından kıl çeker gibi" hazırladıklarını, geçmişte sağda ve solda bu tür birleşme çabalarının samimiyetsizlik nedeniyle "perişanlıkla" sonuçlandığını ifade etti. İki partinin birleşmesiyle, "İnsan merkezli ve Anadolu hümanizmini manevi kimlik yapmış bir oluşumu hedeflediklerini" ifade etti.

SÜRPRİZ İSİMLER KATILACAK

Yaşar Okuyan da şunları söyledi: "Yeni bir siyasi oluşuma ilk adımı atıyoruz. İlk adım olarak iki partinin güçlerini birleştirdik ama, bu iki partinin birleşmesinden ibaret değildir." Okuyan, tahmin edilemeyen isimlerin yeni oluşumun içinde yer almasının sürpriz olmayacağını dile getirdi.

YAŞAR OKUYAN'IN HIZI

Yaşar Okuyan, Mesut Yılmaz’ın ANAP liderliğine seçilmesinden sonra bu partiden Meclis'e girdi. Okuyan, Mesut Yılmaz’la ters düşünce bakanlık görevi ile ANAP’tan ayrıldı.

ANAP'tan istifa etmesinin ardından önce eski partisi MHP'ye girdi çıktı. Kasım 2004'te Demokrat Türkiye Partisi’nin (DTP) başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini değiştirterek Hürriyet ve Değişim Partisi (kısaca Hür Parti) yaptı.

2007 yılında Abdullah Gül' ün Cumhurbaşkanlığının önünü kesmek için düzenlenen sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve alevi derneklerin değil birçok sivil toplum örgütü ve muhalefet partilerinin desteklediği Cumhuriyet Yürüyüşüne organizatör olarak katıldı. Son seçimlerde partisiyle birlikte CHP'yi destekledi.