BIST 10.268
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,53
HABER /  POLİTİKA

Paşa TOPTAN takılıyor

Toptan Büyükanıt'la neler konuştuklarını anlattı. Şu sıralar kendisine takıldığını söyledi.

Abone ol

Rekor oyla TBMM Başkanı seçilen Köksal Toptan, görevini, duygularını, hayallerini anlattı. Ve Büyükanıt'la her konuyu konuştuğunu, şu sıralar özellikle futbol konuştuklarını anlattı.

"ATATÜRK BİR AN UYANSA"

Çok mutlu olurdu. ‘Hadi biraz daha çocuklar, burası yetmez. İşaret ettiğim yer biraz daha yukarıda, hadi aslanlarım’ der, cesaretlendirirdi.

BU BENİM HAYALİMDİ

Milletvekili olmuş bir siyasetçi için Meclis Başkanlığı hayal makamlardan biridir tabi. Doğrusunu isterseniz ben de böyle bir yere gelmeyi hayal etmiş, heyecanlanmışımdır. 

SINIF BAŞKANI DEĞİLİM, AĞABEYLERİYİM

Ben milletvekillerinin sadece başkanlarıyım. Ama şunu derseniz, bu beni mutlu eder: Mecliste benim dışımda 547 milletvekili var. Herhalde 500’nün ağabeyi pozisyonundayım, hep bu muameleyi gördüm. O saygı devam ediyor çok şükür. 

 ARKADAŞLIK SONRA AŞK 
 40 yıllık evliyim. 3 çocuğum var. Başka bir hayata hiç özenmedim. Eşim Saime Hanım, ben ilkokul dörde giderken bizim sınıfa geldi. Babalarımız arkadaştı. O günden sonra çoğu defa sınıf arkadaşı ama hep okul arkadaşı olduk. O kadar uzun süreli arkadaşlığımız oldu ki, arkadaş sevgisinin evliliğe götüren sevgiye ne zaman dönüştüğünü fark etmedik doğrusu. Üniversiteyi bitirip avukatlığa başlayınca sanki bu sürecin çok doğal bir sonucu olarak evlendik.

ORTAK ŞARKI

Nihansın dideden...

OKUDUĞU KİTAP

Lamartine ve Ortaylı’dan Osmanlı tarihi okuyorum.

YILANDAN ÜRKÜYOR

Kuş balık severim. Köpekten korkarım, yılandan ürkerim, kediyi de çok sevmem. Ama canları yandığında üzülürüm.
MECLİS'İN HAL VE GİDİŞATI

Çok iyi. Yapması lazım gelen her şeyi, hem denetimi, hem yasama yürütme faaliyetlerini yapıyor. Çok önemli yasaları geçirdik. Bu Meclis, bundan sonra hiçbir yasa çıkartmasa dahi, Tütün Ürünleriyle Mücadele Yasası sayesinde gelecek kuşaklar tarafından hayırla yád edilecektir.

MECLİS MİZAHI KAYBETTİ

Laf atmalar parlamenter demokrasinin renkli bir yönüdür ama bizde kürsüdeki hatibi konuşturmamak, hakaret ya da tahrik etmek gibi kullanılıyor. Hoş değil. Kürsüde de espri yok, laf atmada da. Bu ciddi bir eksiğimiz. 1980 öncesiydi... MHP milletvekili İhsan Kabadayı bir gün kuliste puro içiyor, konuşma sırası gelince söndürüp cebine koyuyor. Atamadığına göre pahalı bir puro demek ki. Geldi, kürsüye çıktı ama cebinden de duman çıkıyor. Emekli askerdi, kendini parçalar gibi heyecanla konuşurdu. CHP’liler ‘Kabadayı yanıyorsun’ diyor. İhsan Bey zannediyor ki heyecanlı konuştuğu için böyle diyorlar. ‘Asıl siz yanıyorsunuz’ diyor cevaben. ‘Yahu yanıyorsun’ diyorlar, duman artınca varıyor İhsan Bey farkına... Bunlar havayı yumuşatan güzel şeylerdi ama kötülükler de vardı. Milletvekilleri ağız burun dağıtırcasına kavga ederlerdi. Şimdi laf atmalar, ayağa kalkmalar dışında olumsuzluk yok çok şükür ama hakikaten Türk siyaseti mizahını kaybetti

SAHNE SANATÇISI GİBİYİZ 

Siyasetçiyle sahne sanatçıları arasında çok fazla fark yoktur. Sanatçı sanatını icra eder, sanırsınız ki hiç derdi yok. Ama izleyici şen şakrak olmasını ister onun. Vatandaş da bunu ister. Rol anlamında söylemiyorum ama siyasetçinin o enerjiyi morali verecek görüntü sergilemesi lazım.

BÜYÜKANIT'LA FUTBOL KONUŞUYOR

Uzaktan çekilen bir fotoğrafı yorumlamak suretiyle senaryolar üretiliyor, doğru değil bu. Ben Sayın Genelkurmay Başkanıyla her şeyi konuşurum, bundan doğalı da olamaz.Ciddi olanı da olur, olmayanı da. İnsanız. Sayın Yaşar Paşa ile futbol konuşurum. Ben GS’lıyım, o FB’li. Bu aralar Sayın Cemil Çiçek ile bir olup bana takılıyorlar. 
 
BU MECLİS YAPISI ÖNEMLİ BİR ŞANS

Bu Meclis Türkiye’miz için, herkes ve her kesim için bir şans. Yüzde 85’lik temsil gücü var ve hemen hiç bir ideoloji, siyasi düşünce dışarıda değil. Beklenen performansı yerine getiriyor ama şansı henüz yüzde 100 kullandı sayılmaz. Herkes gücü yettiğince katkı sağlarsa, aşılması gereken işleri aşabilme ümidi taşıyorum. . Sorunlarımızı özgürce tartışmalı ama ettiğimiz yemine de dikkat etmeliyiz. Bu olursa her sorunu çözeriz.

Kaynak: Star