BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Galericilere 50 kurşun

Oto galeri sahibi iki kardeş kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü

Abone ol

Maltepe'de oto galerisi sahibi 2 kardeş kimliği belirsiz kişilerce takip edilerek evlerinin önünde kurşun yağmuruna tutuldu. İki kardeşlerin de can verdiği olayın, bir oto alım satımından kaynaklanan husumet sonucu meydana geldiği ileri sürüldü. Olay yerinde 50'den fazla boş kovan bulundu.

Olay, saat 23.300 sıralarında Maltepe Altay Çeşme Mahallesi Orkide sokakta meydana geldi. İddiaya göre, Mahmut Demirel (32) ve Recep Demirel'in (26) satın aldığı bir otomobil, hacizli çıktığı için polis tarafından bağlandı. İki kardeş otomobili aldıkları kişiden ödedikleri parayı geri istedi.

Otomobili satan galerinin sahipleri, para yerine çek verdi. 2 kardeşin aldığı çek de karşılıksız çıktı. Bunun üzerine 2 kardeş ile hacizli arabayı satın aldıkları galeri sahipleri arasında husumet çıktı. İki taraf arasında başlayan tartışma birbirlerini ölümle tehdit etmeye kadar vardı.

Atatürk Caddesi'ndeki, sahibi oldukları Elif Oto Galarisi'nden çıkan 2 kardeşin 55 SF 225 plakalı cipi, plakası alınamayan koyu renkli Cheerokee cip ve BMW otomobil tarafından takip edildi. Takip sırasında arkalarından ateş açılan Mahmut ve Recep Demirel'in cipi, evlerinin bulunduğu Ahmet Taner Kışlalı Caddesi Orkide sokakta kaza yaptı. Saldırganlar, araçlarından inerek kaçmaya çalışan iki kardeşe kurşun yağdırdı.

Çapraz ateşe tutulan kardeşlerden Mahmut Demirel olay yerinde yaşamını yitirdi, ağır yaralanan Recep Demirel ise ambulansla Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Recep Demirel de yapılan tüm müdahelelere rağmen hayatını kaybetti. Silah seslerini duyarak sokağa fırlayan yakınları, iki kardeşi kanlar içerisinde yerde yatarken görünce sinir krizi geçirdi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri 50'nin üzerinde kurşun sıkıldığını tespit etti. Yerdeki boş kovanlar dikkat çekti. Olaya ilişkin ifadeleri alan polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı. Faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.