BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İhanet telsizle mi?

12 askerin şehit olduğu Dağlıca baskınıyla ilgili çarpıcı bilgiler geliyor.

Abone ol

Ramazan Yüce'ye bir ağır suçlama daha. Uzman Çavuş Halil Kılıçman'ın saldırıdan sonra askeri istihbarat verdiği bilgiye göre Ramazan Yüce, Kürtçe konuşan PKK'lıların telsiz konuşmasını tabur komutanına bilerek yanlış aktarmış.

Kılıçman şöyle devam ediyor: "Bunu rapor halinde tabura bildirdim. Olay gününden 2 gün önce 9 katır ve 10 kişiyi Irak topraklarından bize doğru gelirken gördük. Bu katırlardan bazıları 2 saat, bazıları ise 4-5 saat sonra geri döndü. Etrafımızda bir hareketlenme olduğunu tahmin ediyordum. 20 Ekim saat 21.00 sularında telsiz konuşması geçti.

Bu konuşmada eylem yapacaklarını Kürtçe bilen Ramazan Yüce tercüme ederken gün olarak 'pazartesi' yazmıştı. Ben bu günün cumartesi olduğunu tahmin ediyorum. Ama Kürtçe bilmediğim için anlama imkanım yoktu. Bu konuşmayı tabura derhal bildirdik. Ertesi gün terhisçi askerler gideceği için yol emniyeti alınacaktı. Onlara karşı bir eylem olacağı düşüncesindeydik."

KÖSKEBEK KORUCUDAN PKK'YA BİLGİ

Olayla ilgili araştırmalar sürerken, elde edilen bulgular, 'saldırının bir köstebek' yardımıyla gerçekleştirildiği kuşkularını artırıyor. 21 Ekim 2007 gecesi saat 23.30 sularında uyduya düşen telefon dinlemesinde bir teröristin, "Şu anda korucularla beraberiz. Zirvedeyiz, korucunun telefonundan görüşüyorum. Şu anda müsait değilim." dediği tespit edildi.

Yahya Öylek/Zaman