BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu kuşlar rekorları alt üst etti!

Finlandiyalı sosyal medya oyun şirketi Rovio'nun üç gün önce yayımlanan Angry Birds Space oyunu, bu süre zarfında 10 milyon defa indirildi.

Abone ol

Öfkeli Kuşlar sayesinde piyasaya değerini neredeyse dokuz milyar dolara çıkaran Rovio, elde edilen başarıyı dün Twitter üzerinden attığı mesajla duyurdu.

Angry Birds'ün bir önceki versiyonu Rio, 10 milyon rakamına 10 günde ulaşmıştı.Mobil cihaz analiz şirketi Flurry'nin Başkan Yardımcısı Peter Farago, "Bu kadar kısa zamanda daha iyi bir performans gösteren başka bir uygulama hatırlamıyorum... OMGPOP'nin Draw Something uygulaması beş haftada 20 milyon kez indirilmişti, ama Angry Birds'ün bu rekoru tarihe gömeceği belli" dedi.

Angry Birds, ilk yayımlandığı 2009'dan bu yana 500 milyonu aşkın kullanıcı tarafından indirilme başarısı gösterdi. Oyuncak çeşitleriyle mağazaların değişmez ürünleri arasına giren Angry Birds, aynı zamanda yapımcısı Rovio'nun NASA, National Geographic ve ABD'nin en büyük perakendecisi Walmart ile ortaklık kurmasını da sağladı.

Rovio, artan ününü Finlandiya ve İngiltere'de kuracağı Angry Birds parklarıyla iyice pekiştirecek.

YENİ ÖZELLİKLER

Angry Birds Space, Apple iPhone, iPad ve iPod Touch, Android işletim sistemi kullanan mobil cihazlar, Mac ve masa üstü bilgisayarlarda oynanabiliyor. Rovio'nun CEO'su Mikael Hed, uzaya çıkan kuşların Windows Phone işletim sistemi kullanan telefonlarda da yakında belireceğini müjdeledi.

Angry Birds Uzay, özellikle yerçekimi kuvveti gibi fizik kanunlarına dayalı içeriğiyle dikkat çekiyor. Yumurtalarını çalan domuzların peşindeki öfkeli kuşlar, gezegenlerin yerçekimi kuvvetlerini kullanarak domuzları beklenmedik atışlarla gafil avlayabiliyor.Angry Birds Space, 60 bölümden oluşuyor. Şu an için sadece iPhone versiyonunda ek özellikler içeren oyunda, gizli bölümler, yeni özellikler de yer alıyor. Oyunun sunduğu iki yeni karakter ise Buz ve Lazer Kuşu.

Balistik kuşların domuzların barınaklarını hayava uçurmaya uzayda devam ettiği Angry Birds Space, Google Play'de 2.99, iTunes'da ise 0.99 dolar. Oyunun Mac versiyonu Mac App Store'dan, PC versiyonu ise doğrudan Rovio'nun internet sitesinden indirilebiliyor. Analistler, yeni oyunun toplam bir milyar indirilmeye ulaşabileceğini öne sürmüştü.