BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Obama bu kez tongaya düşmedi

Bir kere açık mikrofon kurbanı olan Obama, bu kez tedbiri elden bırakmadı. Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde yaptığı hareketle herkesi güldürdü.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile yaptığı görüşme sırasında açık mikrofon kurbanı olan ABD Başkanı Barack Obama, bu kez aynı hataya düşmemek için esprili bir yola başvurdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Seul'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin açılış konuşmaları sırasında önündeki mikrofonu elleriyle kapatan Obama'nın bu hareketi, herkesi kahkaya boğdu.

ERDOĞAN'I GÖRÜNCE AYAĞA KALKTI!
Güney Kore'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan Başbakan Erdoğan, yerine oturuken kendisini selamlamak için ayağa kalkan Cumhurbaşkanını zorla oturttu. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Güney Kore'nin başkenti Seul'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında dün Medvedev'le bir araya gelen ve bu görüşme sırasındaki sözleri mikrofonlara takılan Obama, zirvenin açılışında bu olaya gönderme yaptı.

Koltuğuna otururken, masanın üzerindeki mikrofonu elleriyle kapatan Obama, başta Medvedev olmak üzere etrafındaki liderleri de gülmekten kırıp geçirdi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin büyük tepkisini çeken diyalog sırasında, Obama, Medvedev'e, "Bu benim son seçimim. Bu seçimden sonra daha fazla esnek olabileceğim" derken duyulmuştu.

Obama, dün yaşanan bu gelişmenin ardından bugün erken saatlerde kameraların karşısına geçerek, Medvedev'le arasında geçen diyaloğa açıklık getirmeye çalışmıştı.

Obama, "Nükleer stoklarımızı azaltmak istiyorum. Ve bunu yapmamıza en büyük engellerden biri de füze kalkanı konusunda güven ve işbirliği inşa etmek" demişti. ABD Başkanı, "Yani bu top saklama konusu değil. Açık açık konuşuyorum" ifadesini kullanmıştı.