BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Bu köyde sular 20 gündür yok !

Cambazlı köyünün suları borçları nedeniyle kesildi ! 20 gündür susuz olan köyde herkes şaşkın !

Abone ol

Manisa'nın Ahmetli İlçesi'ne bağlı Cambazlı Köyü'nün su deposunun elektrikleri, 8 bin YTL'lik borcun ödenmemesi üzerine TEDAŞ Müdürlüğü tarafından kesildi. Bin 500 dekar arazisi bulunan ve geçimini tütüncülükten kazanan 70 haneli 500 kişilik nüfusa sahip köy halkı, yaklaşık 20 gündür susuz hayat sürüyor.

Köylüler, Çal Dağı'ndaki ormanlık alandan tankerlerle sağladıkları suyu kullanırken, bu imkanı olmayanlar ise bidonlarla su taşıyor. Tütün fidanlarının ekim zamanının gelmesi nedeniyle suya acil ihtiyaç duyduklarını belirten köy halkı, temel ihtiyaçlarını karşılayacak suyu bile zor bulduklarını ve sıkıntı içerisinde olduklarını dile getirdi. Cambazlı Köyü Muhtarı Nedim Bilgiç, tütünün değerinde satılamamasından dolayı köylünün parasız kaldığını ve bu yüzden de elektrik parasını ödeyemediğini belirterek, "TEDAŞ'a olan 8 bin YTL elektrik borcumuzdan dolayı su depomuzun elektriği yaklaşık 20 gün önce kesildi. Bu sebeple depodan köyümüze su pompalanamadığı için vatandaşımız susuz kalmıştır. Köylümüz evinde kullanacağı suyu kendi imkanlarıyla tedarik etmek için dağın yolunu tutmaktadır. 8 bin YTL olan borcumuzu takside bağlamak için ilk etapta 2 bin YTL'ye ihtiyacımız var. Ancak bu parayı bulamıyoruz" dedi.

Köyde tütün üreticiliği yapan Selahattin Koç ise, "Köyümüzün elektrik borcundan dolayı suyumuz kesildi. Tam tütün fidanı dikimine rastlayan bu su kesintisi bizi çaresiz bıraktı. Su kesintisinin belli bir süre daha devam etmesi halinde ürünümüzü sulayamayacağız ve rekolte düşüklüğü olacak. Zaten para etmeyen mahsulümüz bu nedenle hiç para etmeyecek. Sorunumuza biran önce çözüm getirilmesini istiyoruz" diye konuştu. Köy halkından Talip Atılgan'da, "Dağdan getirdiğimiz suyla evimizin temel ihtiyacını zorlukla karşılıyoruz. Bulaşık yıkamaya bile yetmeyecek suyu biz her yere yetirmeye çalışıyoruz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Milletin efendisinin düştüğü bu durum içler acısıdır" şeklinde konuştu.